Politika

Összeomlás a Fideszben: Orbán radikális lépéseket fontolgat, fejek fognak hullani

A Szabad Európa szerdai cikke szerint Orbán Viktor komoly változtatásokat tervez a Fideszben, különösen a 2024. júniusi európai parlamenti választásokon elért vártnál gyengébb eredmények után.


A cikk szerint a miniszterelnök és Kubatov Gábor pártigazgató azokat a párttagokat céloznák, akik szerintük nem tettek meg mindent a választási mozgósítás érdekében.

Orbán különösen elégedetlen azokkal, akik csak a Fidesz kétharmados többségének időszaka óta aktívak a pártban.


A miniszterelnök állítólag azt hangsúlyozta, hogy ezek az emberek nem tapasztalták meg az ellenzéki lét nehézségeit, és nem vettek részt olyan alapvető politikai munkában, mint a kopogtatócédulák gyűjtése vagy a kemény kampánytevékenység.

A tisztogatás célja, hogy a Fideszben a legelkötelezettebb és legaktívabb tagok maradjanak meg, akik hajlandóak keményen dolgozni a párt sikereiért.

A Szabad Európa cikke szerint a tisztogatás részeként Orbán arra is figyelne, hogy elkerüljék a Szájer József és Bese Gergő ügyéhez hasonló botrányokat.


A lap szerint Orbán elvárná a kormánypárt azon tagjaitól, akik saját nemükhöz vonzódnak, hogy diszkréten jelezzék orientációjukat. Ezáltal a későbbiekben már ne lehessen ilyen személyes információk miatt támadni őket, mint ahogy az a korábbi botrányok során történt.

A cikk megjelenése után az ATV.hu megkereste Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, aki határozottan cáfolta a Szabad Európa állításait.

A „coming outtal” kapcsolatos részleteket „fake newsnak” és „marhaságnak” nevezte, utalva arra, hogy semmi alapja nincs az ilyen jellegű híreszteléseknek.


A minisztercserékről szóló találgatásokat is elutasította, mondván, hogy a kormányinfókon már válaszoltak ezekre a kérdésekre. Gulyás Gergely korábban szintén cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint őt berlini nagykövetnek neveznék ki, és a minisztercserék szükségességét is tagadta. Az egyetlen változás, amiről eddig szó esett, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter 2025-ben a Magyar Nemzeti Bank elnöke lehet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top