Politika

Kacagás tört ki a teremben amikor nyilvánosan közölték Orbánnal, hogy nem Ő Európa főnöke

**Uniós Csúcstalálkozó: Magyarország Átveszi az EU Miniszteri Tanácsának Soros Elnökségét**


Csütörtökön kezdődött az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozója, ahol az első napon jelentős döntések születtek, beleértve a vezető uniós tisztségek kijelölését is. A Telex élőben követte az üléseket a helyszínről, részletesen beszámolva a történésekről. Az egyik legfontosabb bejelentés az volt, hogy július 1-től fél évre Magyarország veszi át az EU miniszteri Tanácsának soros elnökségét, egy olyan pozíciót, amelyet hathavonta váltanak a tagállamok.

A csúcstalálkozó első napját záró sajtótájékoztatón Belgium miniszterelnöke, Alexander De Croo, aki jelenleg a Tanács elnökségét látja el, búcsút vett kollégáitól. A következő uniós csúcson már Orbán Viktor áll majd a sajtó elé, és De Croo jókívánságait fejezte ki utódjának, hangsúlyozva Ukrajna támogatásának fontosságát és az új intézményi ciklusba való átmenetet.


„Az elnökség nem azt jelenti, hogy te vagy Európa főnöke,” mondta De Croo, kiemelve, hogy az elnökség alatt fontos a kompromisszumkészség. „Ezért határozottan ajánlani tudom Orbán Úrnak,” tette hozzá, utalva arra, hogy ez egy egyedülálló lehetőség a tagállamok közötti együttműködés erősítésére.

Charles Michel, az állam- és kormányfők testületének hamarosan lecserélt elnöke, szintén adott tanácsokat. Michel hangsúlyozta a versenyképesség fontosságát, amely a soros magyar elnökség számára is kulcsfontosságú terület lesz. Michel kijelentette: „Eltökéltnek kell lennünk a nemzetközi rend és Ukrajna támogatása iránt, az alapvető értékek és elvek érvényesülését segítjük elő mindig és mindenhol anélkül, hogy kivételeket tennénk.”


Az elkövetkező fél évben a magyar kormány jelentős szerepet fog játszani az uniós politikai döntéshozatalban, különös tekintettel a jelenlegi nemzetközi kihívásokra, mint Ukrajna támogatása és az EU versenyképességének fenntartása. Az új elnökség számos fontos kérdésben fog közvetíteni, és lehetősége nyílik arra, hogy befolyásolja az EU jövőbeli irányvonalát.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top