Politika

Közzétették, mennyi támogatást kapott eddig a felcsúti foci: több tíz milliárd forint sorsa dőlt el

A Felcsúti Foci Pénzügyi Dominanciája: Tao-Támogatások az Utóbbi Évtizedben


Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy bár a felcsúti foci dominanciája már régóta ismert, a tao-pénzek elosztása az elmúlt több mint tíz évben még mindig elképesztő látvány. Az adóforintok, amelyeket a cégek a kormány nagyvonalúságának köszönhetően a központi költségvetés helyett sportklubokhoz utalhatnak, olyan arányban áramlanak a felcsúti focihoz, ami számos kérdést vet fel.

A Futbalsznob által összegzett adatok szerint a 2010 és 2022 közötti időszakban a következő pénzügyi helyzet alakult ki:


 

    • Összesen 2 212 sportszervezet részesült focis tao-pénzekből.
    • Ez alatt az időszak alatt 363 430 463 207 forintnyi tao-támogatást hagytak jóvá.

    • Ebből 340 461 820 928 forint érkezett meg a klubokhoz.
    • Átlagosan egy klubra 154 millió forintnyi tao-pénz jutott volna.
    • A Felcsúti Utánpótlásnevelésért Alapítványhoz viszont 38 milliárd 236 millió 380 ezer 771 forint folyt be.
    • Ez az összes focis taós támogatás 11 százaléka.

 


Ezek az adatok jól mutatják, hogy míg az összes többi klub között megoszlik a tao-támogatások jelentős része, addig a felcsúti klub kiemelkedő arányban részesült ezekből az összegekből. Ez a helyzet nem csupán matematikai értelemben figyelemre méltó, hanem rávilágít arra is, hogy milyen hatékonysággal tudja a felcsúti foci magához vonzani ezeket a forrásokat.


Ez az elképesztő pénzügyi dominancia felveti a kérdést, hogy mi lehet a siker titka, és milyen következményekkel járhat a jövőbeni sportfinanszírozási stratégiákra nézve. Míg a többi klub csak figyeli, hogyan alakul a pénzpiac, addig a felcsúti foci példája megmutatja, hogy egy jól elhelyezett stratégiai lépéssel milyen jelentős források vonzhatók be.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top