Politika

Vége a türelemnek: Magyar Péter Orbán Balázs és Szijjártó menesztését követeli

Magyar Péter: Orbán Balázs és Szijjártó Péter Menesztését Követeli


A Tisza Párt Elnökének Kritikái

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, éles bírálatot fogalmazott meg a kormány oroszországi politikája és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója nyilatkozatai kapcsán. A politikai tájékoztatóban Orbán Balázs arra utalt, hogy a magyarok ’56-ból tanulva nem védenék meg hazájukat, ha külső támadás érné őket, mint ahogy azt az ukránok teszik. E kijelentései nagy felháborodást váltottak ki, és a politikai ellenzék sorra követeli lemondását.

Az ’56-os Mártírok Emléke


Magyar Péter különös hangsúlyt fektetett arra, hogy Orbán Balázs szavai meggyalázzák az 1956-os forradalom mártírjainak emlékét. A Tisza Párt elnöke úgy véli, hogy a politikai igazgató kijelentései nem csupán figyelmetlenek, hanem súlyosan sértik a magyar történelem egyik legfontosabb eseményét is. Orbán Viktor, a miniszterelnök, szintén elismerte, hogy Orbán Balázs hibát követett el, ami tovább növelte a nyomást a kormányon.

A Menesztések Felvetése

Magyar Péter Facebook-bejegyzésében megkérdezte Orbán Viktort, hogy miért nem történt még meg Orbán Balázs menesztése. Kijelentette, hogy a politikai igazgató szavai egyértelműen jelzik, hogy a kormány elárulja a hazát, amennyiben egy külső hatalom támadása esetén nem védené meg azt. Az elnök a közvélemény-kutatások eredményére várva bírálta a kormány reakcióját, és hangsúlyozta, hogy a hazafias elvek teljes hiánya megengedhetetlen.


Szijjártó Péter Kérdőjele

Nemcsak Orbán Balázs ügyét kifogásolta Magyar, hanem Szijjártó Péter külügyminisztert is megkérdőjelezte. A Tisza Párt elnöke hangsúlyozta, hogy Szijjártó minisztériumának rendszereit orosz hackerek támadták meg, ami a rendszerváltás utáni legnagyobb nemzetbiztonsági botránynak számít. Magyar Péter felvetette, hogy egy ilyen súlyos incidens után miért nem vonják felelősségre a minisztert.

A Külpolitikát Érintő Üzenet

Magyar Péter kritikája kiterjedt arra is, hogy Szijjártó Péter átadta Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek a barátság érdemrendet, amelyet a háború kitörése után sem vontak vissza. A Tisza Párt elnöke ezeket az eseményeket a magyar történelem meggyalázásának tekinti, és hangsúlyozza, hogy a kormány eddig minden lehetséges formában elárulta az 1956-os forradalom szellemét.


Összegzés

Magyar Péter szavai nyomán a kormány oroszországi politikájának kritikája és a miniszterek menesztésének követelése újra reflektorfénybe került. A Tisza Párt elnöke szerint a jelenlegi helyzet mélyen sérti a magyar történelem és a haza védelmét, és a miniszterelnöknek sürgősen lépéseket kell tennie a politikai igazgató és a külügyminiszter menesztése érdekében.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top