Politika

Majka nem finomkodott: Nem érdekel, hogy hívják a miniszterelnököt, ha valami nem tetszik….

Majka: “Nem érdekel, hogy hívják a miniszterelnököt, ha valami nem tetszik, azt szóvá teszem”


Majka, polgári nevén Majoros Péter, az egyik legismertebb hazai zenész és televíziós személyiség a Partizánnak adott interjújában kendőzetlenül beszélt a politikai véleményéről, karrierjéről, és a televíziós világban tapasztalt nehézségeiről. A Partizán stúdiójában Gulyás Mártonnal folytatott beszélgetés során Majka kifejtette, hogy számára nem a politikai vezetők személye számít, hanem az, hogy ha valami nem tetszik neki, azt mindig nyíltan kimondja.

Politikai függetlenség és kritikai szemlélet


Az interjú során Majka hangsúlyozta, hogy politikailag függetlennek tartja magát, és a korábbi TV2-nél töltött 16 évét sem kötötte soha a Fidesz-kormányhoz. Ugyanakkor elismerte, hogy a csatorna hírműsorai politikailag egyértelmű irányba mutattak, és időnként őt is összekötötték a kormányoldallal. Ezzel szemben Majka kijelentette, hogy mindig is megmaradt a saját véleményénél, és sosem érezte azt, hogy a munkáltatói politikai befolyás alatt állnának, vagy őt korlátoznák a véleménye kifejtésében.

Egy augusztusi interjúban már utalt arra, hogy a középosztály helyzete romlott az elmúlt években, és a társadalmi egyenlőtlenségek egyre mélyülnek Magyarországon. Úgy érzi, hogy ezekről a problémákról szólni kell, és nem tartja fontosnak, hogy ki vezeti az országot, ha valami nem megfelelő, akkor kritizálni fogja.

Az RTL-hez való átigazolás és a televíziós világ kihívásai


Majka nemrégiben a TV2-től az RTL-hez szerződött, amit részben a munkaidővel és a műsorkészítési gyakorlatokkal kapcsolatos nézeteltéréseivel magyarázott. Mint elmondta, a TV2-nél tapasztalt körülmények gyakran nem voltak megfelelőek számára, különösen a hosszú forgatási napok miatt. Az RTL-nél a forgatási időket az ő igényeihez igazították, ami nagy előrelépés volt számára.

Elismerte, hogy az egyik fő ok, amiért a csatornaváltás mellett döntött, Herman Pierre kreatív producer távozása volt az RTL-től. Majka szerint Herman és ő között régóta húzódott egy konfliktus, amely 2005-ben kezdődött, és soha nem sikerült helyreállítani a kapcsolatukat.

Kreatív kihívások és a jövő tervei

Majka az interjú során arról is beszélt, hogy kreativitását időnként a kényelmes életmódja gátolja, ezért szívesen vállal új kihívásokat, akár a televíziós világon kívül is. Az X-Faktor jelenlegi producere, Verebély Marcell sok elvárást támaszt vele szemben, ami inspirálja és új energiát ad neki.


Emellett Majka egyedülálló módon elárulta, hogy nem tartja elképzelhetetlennek, hogy valamikor Las Vegasba költözzön és ott végezzen fizikai munkát, hogy kimozduljon a komfortzónájából. Ugyanakkor a filmes világ iránti érdeklődését is kifejezte, és elképzelhetőnek tartja, hogy rendezőként is kipróbálja magát a jövőben.

Puzsér Róberttel kapcsolatos ellentétek és az erőszak kérdése

A beszélgetés során szóba került Majka korábbi kijelentése is, amelyben jogosnak nevezte azt a pofont, amelyet Puzsér Róbert kapott egy korábbi konfliktus során. Bár Majka elismerte, hogy alapvetően nem híve az erőszaknak, úgy véli, hogy Puzsér verbális agressziója már túllépett egy határt, amit szerinte nem lehet szó nélkül hagyni.

Gulyás Márton azonban nem értett egyet Majkával, és úgy vélte, hogy egy ilyen befolyásos közszereplőnek nem szabadna az agressziót legitimálnia. Majka erre reagálva elmondta, hogy bár nem támogatja az erőszakot, szerinte bizonyos helyzetekben nehéz másképp reagálni, ha valaki folyamatos verbális támadásoknak van kitéve.


Majka és a politika: függetlenség és kritikusság

Az interjú végén Majka megerősítette, hogy politikailag független marad, és nem érdekli, hogy ki a miniszterelnök, amennyiben úgy érzi, hogy valami nem megfelelően működik az országban, ki fog állni a véleménye mellett. Ugyanakkor nem tartja magát elég tájékozottnak ahhoz, hogy konkrét politikai feladatokat vagy intézkedéseket javasoljon a mindenkori kormánynak.

Az interjú számos aktuális kérdést érintett, és bepillantást engedett Majka gondolkodásmódjába, amelyet a nyílt véleménynyilvánítás, a kreatív kihívások keresése és a politika iránti kritikus, de független hozzáállás jellemez.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top