Politika

Polt Péter nem pihen: már be is adta az indítványt Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére

A Legfőbb Ügyész indítványozta Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését


Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére a lopás bűncselekménye miatt, amely ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat – derül ki az ügyészség honlapján közzétett tájékoztatásból.

A nyomozás során feltárt tényállás szerint Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban egy budapesti klubban tartózkodott, ahol egy férfi videófelvételeket készített róla. Amikor Magyar Péter és egyik társa észrevették, hogy rögzítik őket, szóváltásba keveredtek a felvételeket készítő személlyel. A vita során Magyar Péter hirtelen elvette a sértett kezében lévő mobiltelefont, majd azt zsebre tette, és többszöri felszólítás ellenére sem adta vissza. A képviselő ezután elhagyta a helyszínt, és a Duna irányába indult. Többen követték, köztük a sértett is. Amikor Magyar Péter a vízpartra ért, szándékosan a Dunába dobta a telefont.


Az ügyészség megállapítása szerint Magyar Péter cselekménye megfelel a lopás bűncselekményének törvényi tényállásának. A rendőri intézkedés következtében a 100.000 forintnál nagyobb értékű telefon végül működőképesen visszakerült a sértetthez.

Az ügyészség közleménye kiemeli, hogy a büntetőeljárás csak akkor folytatható le Magyar Péter ellen, ha az Európai Parlament hozzájárul a mentelmi jogának felfüggesztéséhez. Ezt követően kerülhet sor a tényállás további részleteinek tisztázására és az eljárás folytatására.

A mentelmi jog a parlamenti képviselők egyik legfontosabb védelme, amely biztosítja, hogy politikai tevékenységük miatt ne érhesse őket jogi eljárás. Azonban ha egy képviselőt súlyos bűncselekménnyel gyanúsítanak, mint ebben az esetben, a jogi védelem felfüggesztésére sor kerülhet. Az Európai Parlamentnek most meg kell vizsgálnia a legfőbb ügyész indítványát, és döntést hoznia a mentelmi jog felfüggesztéséről.


Ez az eset komoly politikai és jogi következményekkel járhat, különösen, ha bebizonyosodik, hogy Magyar Péter szándékosan követett el bűncselekményt. Az ügy további alakulása nagy érdeklődésre tarthat számot mind a hazai, mind a nemzetközi politikai színtéren.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top