Politika

Orbán sem ússza meg – Felelnie kell azért, amit legfőbb bizalmi embere mondott!

Csütörtökön Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója olyan kijelentést tett, amely nemcsak gyávaságról és gerinctelenségről tesz tanúbizonyságot, hanem alapjaiban sérti Magyarország alkotmányos önazonosságát és az Alaptörvényt is.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője az ügy kapcsán már csütörtök este írásbeli kérdésekkel fordult a miniszterelnökhöz, hogy a kormányfő tisztázza főtanácsadója vállalhatatlan kijelentéseit.


Emlékeztetőül, a miniszterelnök politikai igazgatója egy podcastben úgy fogalmazott: „Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett.”

Összefoglalva ez azt jelenti, hogy Magyarország jelenlegi vezetése jobbnak látná inkább nem is védekezni az orosz seregek ellen, mindezt azért, mert 1956-ból ők ezt vonták le tanulságként.

A Magyar Szocialista Párt politikusai azonnal reagáltak az Orbán Balázs által elmondottakra. Komjáthi Imre rögtön közleményt adott ki, melyben rendkívül kemény hangnemben arra szólította fel a kormányfő tanácsadóját, hogy mondjon le minden posztjáról és távozzon abból az országból, melyet nem védene meg, ha idegen seregek megtámadnák. Szerinte Orbán Balázs gyáva és álszent, aki a nemzet szuverenitását, a haza védelmét tettekben már nem, legfeljebb csak szavakban tartja fontosnak.


Tóth Bertalan azt emelte ki, Orbán Balázs kijelentésével relativizálja az ’56-os szabadságharcot, hiszen azt úgy tünteti fel, mintha felesleges lett volna.

Ezzel egyértelműen megalázza a forradalom és szabadságharc során elesettek és az azt követő megtorlás áldozatainak emlékét, valamint a független Magyarország egyik legfontosabb történelmi pillanatát is.

A szocialista frakcióvezető azonban a morális aggályokon túl arra is felhívja a figyelmet, hogy az elhangzottak jogilag is elfogadhatatlanok, ugyanis alapjaiban sértik Magyarország alkotmányos önazonosságát és az Alaptörvényt is. Annak preambuluma és szövege ugyanis egyértelműen kifejezi a kommunista diktatúra bűneit az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése és az utána következő megtorlás miatt.


Mindezek mellett Orbán Balázs nemcsak a miniszterelnök egyik főtanácsadója, hanem a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi tagja is. Ez az intézmény a Fidesz káderképzőjeként is ismert, hatalmas állami támogatásokban részesül. Az MCC pedig céljaként éppen azt tűzte ki, hogy patrióta nemzedéket formáljon, amely a magyar érdekeket képviseli, és magabiztosan tud részt venni a magyarság jövőjéről szóló nemzetközi vitákban, döntésekben. Ezt figyelembe véve érthetetlen, hogyan kerülhet az intézmény vezetőtestületébe egy olyan személy, aki saját bevallása szerint is átadná Magyarországot az oroszoknak, ha megtámadnának bennünket.

Dr. Tóth Bertalan a történtekre tekintettel a következő kérdéseket tette fel Orbán Viktornak:

  • Egyetért-e ön a politikai igazgatójának véleményével?
  • Ön szerint is az 1956 üzenete, hogy az orosz agresszióval szemben nincs értelme védekezni?
  • Milyen más ország által elkövetett agresszió esetén gondolja úgy Miniszterelnök Úr, hogy azzal szemben felesleges védekezni?
  • A fentiek fényében továbbra is élvezi Orbán Balázs az Ön bizalmát?


Amint a miniszterelnök válaszol az MSZP frakcióvezetőjének kérdéseire, azonnal közöljük őket, azonban reálisabb, hogy Orbán Viktor inkább hallgatásba borul, megpróbálja csöndben kiböjtölni, míg elül a por.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top