Egyéb

„A nyugdíjasok miatt van klímaváltozás” – betámadták az időseket

Nemrégiben egy heves vita bontakozott ki a Redditen, ahol egy felhasználó kemény vádakat fogalmazott meg a mostani nyugdíjas generációval szemben. Felelőssé tette őket a klímaváltozás következményeiért.


A posztolót felháborította az idősebb generáció életvitele és az, hogy most a fiataloknak kell szembenézniük a környezetpusztítás következményeivel.

A felhasználó, aki anonim módon tette közzé véleményét, így fogalmazott (az eredeti, angol posztot lefordítottuk):


„Ti, a mostani nyugdíjasok, megmérgeztétek a Földet, és most nekünk kell elviselni ennek az árát. Az iparosodás, a fogyasztói társadalom, az olajipar növekedése mind a ti generációtok műve, miközben fittyet hánytak arra, hogy mi történik a környezettel. Most pedig mi, a fiatalok, szívunk a klímaváltozás miatt. Egy lerombolt bolygót adtatok át nekünk, tele műanyaggal, szennyezett levegővel és erdőirtással. Nemcsak a jövőnket, de a gyermekeink jövőjét is elpazaroltátok azzal, hogy nem vettétek komolyan a környezetvédelem fontosságát.”

A poszt nagy visszhangot keltett, több száz komment érkezett rá, amelyek többsége ellentétes véleményt fogalmazott meg. Sokan, különösen idősebb felhasználók, visszautasították a vádakat, mondván, hogy az akkori technológiai és társadalmi viszonyok nem tették lehetővé a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot.

A klímaváltozás nem az idősek hagyatéka, hanem a technológia fejletlensége miatt alakult ki

Az egyik kommentelő így reagált: „Az én generációmnak nem volt annyi információja és eszköze a klímaváltozás kezelésére, mint a mai fiataloknak. Az olaj, a szén és a technológiai fejlődés volt az, ami az életünket jobbá tette akkoriban. Most már tudjuk, hogy ennek ára volt, de nem mi voltunk azok, akik szándékosan tönkretették volna a Földet.”


Mások viszont egyetértettek az eredeti poszt írójával, rámutatva arra, hogy az idősebb generációk nem tettek eleget a környezet megóvásáért, amikor már rendelkezésre álltak az információk. „Tény, hogy nem voltatok tudatában mindennek, de az utóbbi 30-40 évben már igenis tudni lehetett, hogy gond van a környezettel, mégsem történt semmi érdemi változás. Ezért a ti felelősségetek is megvan ebben” – jegyezte meg egy másik felhasználó.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top