Politika

„Tónikám, köszönöm!” – Ötmillió forint sérelemdíjat fizetett a Mediaworks

Ötmillió forint sérelemdíjat fizetett Mártha Imrének a Mediaworks


A kormánypárti KESMA / Mediaworks által kiadott Origo három bekezdésen keresztül sorolta, milyen valótlan állításokat közölt Mártha Imréről, a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. vezérigazgatójáról. A helyreigazításban elismerték, hogy hamisan állították, miszerint Mártha ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt zajlik eljárás, illetve hogy munkaidőben úszómedencés posztokat tett közzé a villájából.

“Mindezekért Mártha Imrétől elnézést kérünk” – olvasható a szombat délelőtt közzétett helyreigazítás végén. A beismerés részeként a kormánypárti médiaholding öt millió forint sérelemdíjat fizetett Mártha Imrének. Ez az összeg a magyar sajtótörténetben is jelentősnek számít, ami jól mutatja az eset súlyosságát és a téves állítások következményeit.– számolt be róla a 24.hu


Mártha Imre a Facebook oldalán osztotta meg az átutalásról készült képernyőfotót, amelyhez a következő megjegyzést fűzte: “Tónikám, köszönöm!” Hozzátette még: “Annyi még, hogy az ítéletnek megfelelően, töröljétek a netről a cikkeket is légyszi…” Ezzel egyértelművé tette, hogy az ítélet végrehajtásának további lépései is fontosak számára, és hogy a helyreigazítás mellett a hamis tartalmak eltávolítására is szükség van az internetes felületekről.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top