Politika

Közérdekű közlemény! – Hamis Orbán Viktor-interjúval verik át az embereket

Hamis Orbán Viktor-adóvisszatérítési hirdetéssel csapják be az embereket: Óvakodjon a csalástól!


Az internetes csalók legújabb áldozataik megtévesztésére egy hamis Orbán Viktor-interjút használnak fel, amelyben egy nagy összegű adó-visszatérítésről van szó. A Facebookon terjedő átverés célja, hogy a gyanútlan felhasználókat legalább 100 000 forinttal megkárosítsák. Ebben a cikkben bemutatjuk, mire kell figyelni, hogy ne essen áldozatul ennek az átverésnek.

A csalás háttere

A Facebookon keringő hirdetés azt állítja, hogy Orbán Viktor bejelentette: “minden magyar jogosult lesz havi egymillió forintig terjedő adó-visszatérítésre”. A bejegyzés képei két OTP bankautomatánál álló embereket ábrázolnak, és látszólag egy Index.hu cikkre hivatkoznak. Azonban, ha a felhasználó rákattint a linkre, egy hamis weboldal töltődik be, amely csupán lemásolja az Index dizájnját.


A cikk egy kitalált interjút közöl Orbán Viktor és az amerikai médiaszemélyiség, Tucker Carlson között, amelyben azt állítják, hogy az állam fel nem használt adókat fektet be, és a „többletbevételt” szétosztják a lakosság között. Ez a fikció arra épít, hogy egy ismeretlen kereskedési platformra való regisztrációval a magyarok havi egymillió forintot kapnak majd életük végéig.

A csalás működése

A hamis interjú során a csalók arra buzdítják az olvasókat, hogy regisztráljanak a platformra, és fizessenek be legalább 100 000 forintot, hogy jogosultak legyenek a “visszatérítésre”. Az ígéret szerint a befizetett összeg bármikor kivehető, és a rendszerbe befizetett további pénzekkel az állítólagos „visszafizetés” is növelhető.

Ez azonban egy tipikus online csalás, amelynek célja a felhasználók pénzének eltulajdonítása. Az Orbán Viktor nevében közzétett interjú teljesen kitalált, és semmiféle valóságalapja nincs.

Hogyan kerülhetjük el az ilyen csalásokat?

1. **Legyen óvatos a Facebookon terjedő linkekkel:** Ha egy hivatkozás túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, érdemes gyanakodni. Mindig ellenőrizze a címsort, mielőtt bármit megnyitna.


2. **Ellenőrizze a hírportálok URL-jét:** Ha a link csak kis mértékben tér el az eredetitől, például „indeex.hu” az „index.hu” helyett, akkor biztos lehet benne, hogy csaló oldalon van.

3. **Ne fizessen be pénzt ismeretlen online platformokra:** Ha egy weboldal befizetést kér bármilyen befektetés vagy visszatérítés ígéretével, legyen különösen óvatos. A magyar állam nem kínál ilyen típusú adó-visszatérítést.

4. **Ne adjon meg személyes adatokat:** Az átverések során gyakran kérnek személyes adatokat, amelyeket később visszaélésre használhatnak fel. Soha ne adja meg ezeket gyanús oldalaknak.

Zárszó

Ez az átverés egy újabb példája annak, hogyan próbálnak meg csalók könnyen pénzhez jutni a gyanútlan internetezők rovására. Mindig legyen figyelmes, és soha ne adjon ki pénzt vagy adatokat ismeretlen forrásoknak. Ha valaha is találkozik egy gyanús oldallal, azonnal lépjen ki, és jelentse az esetet a hatóságoknak.


Ne hagyja, hogy a csalók átverjék – maradjon éber és tájékozott!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top