Politika

Magyar Péter: Duna Párt néven szervezkednek ellenzéki képviselők a Tisza ellen

Magyar Péter: Duna Párt néven szervezkednek ellenzéki képviselők a Tisza ellen


A politikai színtér ismét feszültségekkel van tele, mivel Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, a Telex hétfői műsorában súlyos kijelentéseket tett. Szerinte ellenzéki képviselők új szövetséget hoznak létre “Duna Párt” néven, amely célzottan a Tisza Párt ellen szerveződik. Az elnök szerint a legfőbb céljuk nem politikai alapú, hanem egyszerűen a hatalom megtartása. „Most már az sem számít, hogy melyik pártból jöttek, csak az a cél, hogy sikerüljön a koncot megtartani” – fogalmazott keményen Magyar Péter.


Konstruktív szerep a közgyűlésben

A Tisza Párt elnöke szerint pártja konstruktív szerepet szeretne játszani a Fővárosi Közgyűlésben, ennek jeleként két tanácsnokot is jelöltek. Magyar úgy véli, hogy a jelenlegi konfliktushelyzet elkerülhető lett volna, ha az ellenzéki szereplők jobban együttműködnek, különösen a főpolgármester, Karácsony Gergely. Magyar kifogásolta, hogy Karácsony a nyár közepén inkább szabadságra ment, ahelyett, hogy a közös ügyek megoldásán dolgozott volna. „Nem az alakuló ülés előtt egy héttel kellett volna elkezdeni kapkodni” – hangsúlyozta.

A hatalom kérdése és a jövőkép

Magyar Péter azt is kiemelte, hogy a Tisza Párt nem kíván a hatalomhoz ragaszkodni, és abban bíznak, hogy a jövő politikai helyzete kedvezőbb lesz. Úgy véli, hogy bár 2026-ban lehet még nem történik nagy változás, 2030-ra egy sokkal kiegyensúlyozottabb, plurális demokráciában választhatnak majd az emberek, ahol a politikai szereplők is felelősségteljesebben viselkednek.


Karácsony felelősségvállalása és a hatalmi harcok

A főpolgármester kijelentéseit, miszerint a Tisza Párt képviselői nem vállalnak felelősséget, Magyar Péter méltatlannak nevezte. Véleménye szerint a felelősség nagy része a főpolgármester kezében van, hiszen ő dönthet számos közgyűlési kérdésben. A Tisza Párt szerint azonban ők nem hátrálnak meg, és a politikai színtéren továbbra is konstruktív megoldásokat keresnek.

Az események alakulása figyelmeztető jel arra, hogy az ellenzéken belüli feszültségek könnyen újabb politikai szervezkedésekhez vezethetnek, amelyek nem feltétlenül az országos politika, hanem inkább a hatalmi pozíciók megőrzése körül forognak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top