Politika

Kiderült miért tartja Orbán Deutsch Tamást: Piszkos dologra készül Magyar Péter ellen

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője Facebook-bejegyzésében jelentette be, hogy az összes európai parlamenti képviselőt tájékoztatni fogják Magyar Péter mentelmi jogának ügyéről. Bejegyzésében súlyos vádakat fogalmazott meg Magyar Péter ellen, köztörvényes bűncselekményekkel és mentelmi joggal való visszaéléssel vádolva az EP-képviselőt.


 

Vádak Magyar Péter ellen

Deutsch bejegyzésében azt írja, hogy Magyar Péter, a Tisza elnöke, lopással gyanúsítható, és bár az ügyészség már vizsgálja az ügyet, Magyar nem hajlandó lemondani mentelmi jogáról. Deutsch szerint Magyar ezzel próbálja elkerülni a felelősségre vonást. A legfőbb ügyész, Polt Péter, már indítványozta Magyar mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlament elnökénél, hogy a képviselőt bíróság elé lehessen állítani.

Az ügy középpontjában Magyar Péter egyik éjszakai botránya áll. Deutsch állítása szerint Magyar egy diszkóban, erősen ittas állapotban kiskorú lányokat zaklatott, majd egy vendéget is bántalmazott, aki felvételeket készített róla. A telefon ellopása és a Dunába dobása – Deutsch szerint – arra irányult, hogy megsemmisítse azokat a bizonyítékokat, amelyek kompromittálhatnák őt.


Magyar válasza és a mentelmi jog kérdése

Magyar Péter reagált a vádakra, és kijelentette, hogy önként lemond mentelmi jogáról, amint Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Ez a nyilatkozat egyértelműen arra utal, hogy a politikus feltételhez köti a mentelmi jogáról való lemondást, amelyet Deutsch élesen kritizált.

Deutsch szerint Magyar Péter minden eszközzel lobbizik, hogy az Európai Parlament baloldali többsége megvédje őt, amikor majd a mentelmi jog felfüggesztéséről szavaznak. Ezt elfogadhatatlannak tartja, és kijelentette, hogy a felelősségre vonást Magyar sem kerülheti el.

A fideszes politikus bejelentette, hogy levélben tájékoztatják az Európai Parlament összes képviselőjét a Magyar Péter elleni vádakról és a mentelmi ügyéről. Célja, hogy minden EP-képviselő tudomást szerezzen a botrányos viselkedésről és a bűncselekményekről, amelyeket Magyar Péter ellen felhoztak. Deutsch világosan kifejezte, hogy szerinte a felelősségre vonás elkerülhetetlen lesz, és hogy Magyar nem úszhatja meg a bírósági eljárást.


A bejegyzés végeztével Deutsch hangsúlyozta, hogy „a felelősségre vonást még Magyar sem kerülheti el”, utalva arra, hogy a mentelmi jog esetleges védelme sem mentheti meg a képviselőt a jogi következményektől.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top