Politika

Tóth Bertalan lerántotta a leplet a Fidesz legsötétebb trükkjéről

Az MSZP frakcióvezetője legfrissebb írásában amellett, hogy élesen bírálta a kormány energiapolitikáját, még egy megdöbbentő számot is közzétett, mely egy normális országban minimum a rengnáló kormány bukását eredményezhetné. Képzeljük el egy pillanatra, hogy Tóth Bertalan megállapításai Németországban vagy az Egyesült Királyságban kapnak szárnyra…


Azért mégiscsak felvet kérdéseket az, hogy a nemrégiben lezajlott energiaválságot a Fidesz hogyan fordította át a magyar adófizetők ismételt kizsigerelésére, mindezt becsomagolva úgy, mintha adtak volna fosztogatás helyett.

 

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében emlékeztetett Szijjártó Péter külügyminiszter három évvel ezelőtti kijelentésére, miszerint

„sikerült megteremteni annak a lehetőségét, hogy a világpiaci ármozgásoktól függetlenül a magyar fogyasztók számára a gáz ára ne növekedjen”

Tóth hangsúlyozta, hogy ezzel szemben a valóság egészen másként alakult: a gáz árát 7,5-szeresére emelték az átlagfogyasztás felett, ezzel pedig jelentős terheket rónak a magyar családokra és nyugdíjasokra.


A politikus éles kritikával illette a kormányzatot, amiért „nyerészkedik a családokon” és támogatja az orosz Gazpromot.

Bejegyzésében felidézte Marnitz István egyik friss cikkét is, amely rámutatott arra, hogy az orosz gáz ára a nyugati tőzsdékhez képest már júliusban 12 százalékkal drágább volt.


Tóth szerint ez tovább erősíti azt az aggályt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök összekeveri a gázfüggőséget a Gazprom-függőséggel, ezzel veszélyeztetve Magyarország energiafüggetlenségét.

A frakcióvezető kijelentései rávilágítanak arra, hogy az MSZP továbbra is erősen kritikus a kormány energia- és külpolitikájával szemben, különös tekintettel az orosz befolyásra és annak hosszú távú hatásaira a magyar gazdaságra és lakosságra.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top