Politika

Az MNB jelentése miatt fordulhatnak Orbánék ellen a híveik!

Az RTL Híradója számolt be arról a Magyar Nemzeti Bank által kiadott friss inflációs jelentésről, melyből kiderült, hogy az elmúlt három évben tovább nyílt az olló a leggazdagabbak és a legszegényebbek között.


Az MNB adatai szerint a leggazdagabbak jövedelme közel kétszer nagyobbat nőtt, mint a legszegényebbeké, ez pedig tovább mélyíti a szakadékot a két társadalmi réteg között.

Balatoni András, az MNB igazgatója kifejtette, hogy a felső jövedelmi ötöd reálbére sokkal dinamikusabban nőtt a vizsgált időszakban, mint az alsó jövedelmi ötödöknek:

a felső ötöd reálbére 21,4 százalékkal nőtt, míg az alsó ötödé ezzel szemben csak 11,4 százalékkal.

A jegybank a gazdasági növekedést is vizsgálta, eszerint idén a legjobb esetben is 2 százalék alatt marad a GDP-növekedés a kormány terveiben szereplő 4 százalék helyett. Bod Péter Ákos volt jegybankelnök szerint a magyar kormány már sokadik éve nem találja el a növekedés ütemét.






Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top