Politika

Családi pótlék: itt vannak a kifizetési dátumok

Családi pótlék kifizetési dátumok 2024-ben.


A családok számára fontos juttatás, a családi pótlék, 2024-ben is meghatározott időpontokban kerül kifizetésre. Az augusztusban esedékes kéthavi támogatás már korábban, augusztus 23-án érkezett, hogy segítse az iskolakezdéssel járó kiadásokat. Ezt követően másfél hónapig nem érkezett újabb kifizetés, így a következő összeg október 2-án lesz elérhető a jogosultak számára.

 

Az októberi kifizetés után a további családi pótlék juttatások az alábbi időpontokban érkeznek:

  • 2024. november 5. (kedd) – a 2024. októberi támogatás
  • 2024. december 3. (kedd) – a 2024. novemberi támogatás
  • 2025. január 3. (péntek) – a 2024. decemberi támogatás


 

A családi pótlék összege függ a család gyermekeinek számától, valamint attól, hogy az egyedülálló szülő neveli-e a gyermekeket. Egy gyermek után a családok 12 200 forintot, míg egyedülálló szülők 13 700 forintot kapnak. Két gyermek esetén a támogatás gyermekenként 13 300 forint, míg egyedülálló szülők esetén 14 800 forint. Három vagy több gyermek után gyermekenként 16 ezer forint, egyedülálló szülőknél 17 ezer forint a juttatás összege.

 


A családi pótlékra jogosult minden olyan személy, aki gyermeket nevel a saját háztartásában, függetlenül attól, hogy vér szerinti szülő, nevelőszülő vagy gyám. Az állam külön támogatást nyújt a kisgyermekek bölcsődei, óvodai neveléséhez, valamint az iskoláztatási támogatás segítségével támogatja a tanköteles korú gyermekeket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top