Politika

“Feri, ne hazudj” – Elszabadult a pokol az ellenzèki oldalon

Èles vita bontakozott ki a közösségi médiában, miután Gelencsér Ferenc, a Momentum országgyűlési képviselője bírálta V. Naszályi Mártát, az I. kerület korábbi polgármesterét.


A vita középpontjában az állt, hogy V. Naszályi annak ellenére leteszi képviselői esküjét a kerületi önkormányzatban, hogy Gelencsér állítása szerint korábban megígérte, nem veszi fel a listás mandátumát, ha nem nyeri meg a választást

 

Gelencsér Ferenc bejegyzése szerint az adott szónak politikai értéke van, és V. Naszályi megszegi korábbi ígéretét, amikor mégis képviselői mandátumot vállal. Gelencsér hangsúlyozta, hogy a választók és a szövetségesei is nemet mondtak V. Naszályira, így nem lenne helye az önkormányzatban.


Azonban a politikai vita gyorsan személyes szócsatává fajult. V. Naszályi Márta azonnal reagált Gelencsér vádjaira, visszautasítva azokat, és arra kérte politikustársát, hogy ne hazudjon.

Hozzátette: sosem tett olyan ígéretet, amely szerint nem venné fel a mandátumát.


A vita nem állt meg itt. Környei Balázs András, a Momentum önkormányzati képviselője, Gelencsér pártjára állt, és szintén beszállt a szóváltásba, kijelentve, hogy Gelencsér “nem az a Feri”, aki hazudni szokott.

„Ez a Feri nem az a Feri, aki hazudni szokott, akivel ugye karöltve indultatok. Javaslom a Facebook-oldalad nevének módosítását.”

A konfliktus hátterében az I. kerület sajátos politikai helyzete húzódik meg. V. Naszályi Márta 2019-ben a baloldali pártok összefogásával nyerte meg a polgármesteri tisztséget, azonban 2022 után a kerületben megbomlott a baloldali többség.


Gelencsér Ferenc alpolgármester távozása, valamint két jobbikos képviselő átállása után a jobboldal megszerezte a többséget az önkormányzatban. Ez számos politikai feszültség forrása lett, amely többek között a Budavári Kulturális Nonprofit Kft. vezetőváltásában és a kerület lapjának politikai irányvonalában is megmutatkozott.

V. Naszályi Márta hátországa meggyengült, és ennek eredményeként el is veszítette a 2023-as önkormányzati választásokat a Fidesz-KDNP jelöltje, Böröcz László ellen. Bár a polgármesteri tisztség megszerzése nem sikerült, V. Naszályi most mégis mandátumot vállal, ami a Momentum szerint hitelességi problémákat vet fel.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top