Politika

Olyat alázott Hadházy Ákos Orbánra, hogy azt tanítani kellene: Új gúnynevet is adott neki

Hadházy Ákos, az ellenzéki politikus, ismét élesen bírálta Orbán Viktor hatvanpusztai birtokának ügyeit. A korrupcióellenes küzdelméről ismert képviselő már többször foglalkozott a miniszterelnök családjának birtokával, de most egy újabb furcsaságra hívta fel a figyelmet.


Hadházy Facebook-posztjában beszámolt arról, hogy nemrég egy külföldi újságírót kísért el a Hatvanpusztai birtokra. Meglepődve tapasztalták, hogy az egyik főépület faláról leverték a vakolatot, és éppen festési munkálatok zajlanak. „Hát nem lesz kész soha Pusztaverszáj?” – tette fel ironikusan a kérdést, utalva arra, hogy a luxusbirtokon még mindig dolgoznak.

 

A politikus tovább ment: “Ez mondjuk egybevág azzal az információval, hogy Lévai Anikónak sok minden nem tetszett a kastélyban”


– jegyezte meg Hadházy, célozva a miniszterelnök feleségére, aki a hírek szerint nem volt maradéktalanul elégedett a birtok állapotával.

A poszt legélesebb része azonban a miniszterelnököt érintő személyes kritika volt. Hadházy gúnyosan megjegyezte: „Orbánt lassan hívhatjuk Petrocellinek is, nem csak Don Corleonénak.”


A hasonlat Petrocellire, a ’70-es évek híres tévés karakterére utal, aki folyton házépítést tervezett, de sosem fejezte be. Ezzel az ellenzéki politikus egyértelműen arra célzott, hogy a hatvanpusztai birtok építkezése, amely régóta zajlik, soha nem ér véget.

Hadházy folytatta a szarkasztikus hangvételt, miközben azt is jelezte, hogy bár neki nincs kastélya, érdekli, miért döntöttek a falak újbóli festése mellett. A posztban egyértelműen érződik a politikus kritikája, amely a hatalom fényűző életmódjának és a birtok körüli titkolózásoknak szól.


Az ellenzéki képviselő megjegyzései erős politikai üzenetet hordoznak: miközben az ország gazdasági kihívásokkal küzd, a miniszterelnök családjának luxusbirtoka és annak véget nem érő építkezése újabb szimbólumává válhat a hatalmi visszaéléseknek és a politikai elit fényűző életmódjának.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top