Politika

Magyar Péter annál a banknál volt felügyelő bizottsági tag, ahonnan külföldi szélsőjobb szervezetet támogattak

Hont András legutóbbi bejegyzésében rávilágít, hogy a magyar állami érdekeltségű MBH és a spanyol VOX nevű szélsőjobb párt közötti pénzügyi kapcsolatokról a liberális média sok cikket publikált. Ennek a magyar banknak azonban volt egy felügyelőbizottsági tagja. Őt úgy hívják: Magyar Péter.


A spanyol radikális jobboldali VOX párt szóvivője elismerte: a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MBH Bank 9,2 millió eurós kölcsönt nyújtott a párt 2023-as választási kampányához. Az ügy nem csupán a külföldi pénzügyi támogatás problematikáját veti fel, hanem súlyos kérdéseket is a nemzeti szuverenitás kapcsán.

Hont András bejegyzése:


„Szerintem sem helyes, ha egy államközeli bank vagy bankholding kölcsönnel segíti egy másik állam politikai pártját. Hogyismondjamcsak: ez olyan szuverenitásvédelmi kérdéseket fölvető izé.

Nem véletlen, hogy a balos/progresszív/látszatliberális média skandalumként tálalta, hogy a VOX nevű radikális jobboldali spanyol párt szóvivője elismerte az El País lapnak, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MBH Bank 9,2 millió eurós (3,6 milliárd forintos) kölcsönnel segítette a 2023-as parlamenti és önkormányzati választási kampányukat.


Pedig nem kellett volna az El Paísig menni, a független magyar médiának sokkal jobb forrása lehetne az esetről. A vonatkozó időszakban a különös hitelezésekre még a spanyol politikai ügyfélnél is jelentősebb rálátással rendelkező forrás.

„Magyar Péter az MBH Bank felügyelőbizottságának magyar állam által delegált tagja. Felügyelőbizottsági jogviszonyának kezdete 2022. szeptember 1., díjazása: havi bruttó 1,5 millió forint. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2024. január 18-án kezdeményezte a megbízás visszavonását”. (A Nemzetgazdasági Minisztérium idén februári közleménye).

Vita a minisztérium és az új politikai üstökös között csak annyiban támadt, hogy a minisztérium igazat állít-e arról, hogy utóbbit kirúgták, avagy önként távozott tiltakozásul, mert a kormány volt feleségével és a megbukott köztársasági elnökkel akar elvitetni mindenféle balhét. Azt az üstökös úr sem vitatta, hogy vagy egyik, vagy másik hiányában még maradt volna külföldi radikális pártoknak való pénzkihelyezést felügyelgetni” – zárja sorait Hont András.


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top