Egyéb

Órákat várt a kórházban, majd ez a megrendítő dolog történt a fiatal lánnyal!

Ismét egy újabb történet látott napvilágot az egészségügy nehézségeiről.


Lehet, hogy egy apróbb sérülésnek tűnik, de ilyen esetekben is azonnali orvosi ellátás szükséges, hiszen súlyos idegi károsodások alakulhatnak ki, nem is beszélve a vérveszteségről.

A tapasztalatok kapcsán jogosan merül fel a kérdés: miért fizetjük az egészségügyi hozzájárulást? És mi történik akkor, ha egy még súlyosabb helyzet miatt kellene mentőt hívnunk? A válaszok hiányoznak, helyettük hasonló történetek sora érkezik, kétségbeesett páciensekkel. Ráadásul, fontos megemlíteni, hogy a túlterhelt egészségügyi dolgozók már minden tőlük telhetőt megtesznek.


„Kb. egy hete elvágtam a kezem, és mentőt kellett hívni. Kezdődött azzal, hogy az irányító alig akart mentőt küldeni. Nagy komótosan kijöttek a mentősök, ekkor már összevéreztem mindent. Megnézték a kezem, és ez hangzott el a mentős szájából: »hu«. Nagynehezen bevittek a sürgősségire, ahol 3 órán keresztül vártunk. Ekkor már a 3. kötést véreztem át. Mikor végre behívtak, az orvos megnézte a kezem, és neki is kerekedett a szeme, kis pánik is rájött…”

„Azonnal megnézte, ért-e csontot vagy ideget a vágás (ami akkor már éppen mindegy lett volna, mert mire behívtak elhaltak volna az idegszálaim). Tüzetesen megnézte a sebet, közben minden tiszta vér volt. 5 öltéssel összevarrt és kaptam egy tetanuszt. Mondták, hogy kössem a nyakamba a kezem, annyit nem tettek meg hogy felkötötték volna, de ez a legkevesebb”
– írta a posztoló, aki ezután elindult haza.


„Ezután egy héten keresztül próbáltam elérni a háziorvosomat telefonon (nem abban a városban történt a baleset, ahol élek), hogy kiírassam magamat táppénzre. Vagy nem vették fel a telefont, vagy leráztak annyival hogy holnap telefonáljak. Kérdem én, mi a ****ért fizetjük a tb-t? Olyan ember ne menjen egyészségügybe, ahol embereknek kell segíteni, akiben nincs empátia és még bunkó is. Tisztelet a kivételnek, vannak rendes eü. dolgozók, ők megérdemlik a fizetésüket”


A kommentek között számos hasonló történet látott napvilágot, de volt egy egészen durva, ami még a posztolóénál is megdöbbentőbb volt:

„Kb 10 évvel ezelőtt favésővel lehámoztam két ujjamról mindent is..szalagot ideget átvágtam..szó szerint Mire beértünk a sürgősségire egy fürdőlepedőt átvéreztem..ott 5!!! Órát vártam mire látta doki..majd még több órás várakozás után hajnalban sikerült egy 3 órás műtéttel nagyjából rendberakni”
– írta egy hozzászóló.
VIA Promotions




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top