Egyéb

Ha ilyen gázszámlát kapsz – NE FIZESD BE! A teljes lakosság érintett!

A gázszolgáltató figyelmeztetést adott ki ügyfeleinek, hogy legyenek különösen figyelmesek a számlaértesítőkkel kapcsolatban.


Kiemelték, hogy fontos alaposan megvizsgálni a küldő e-mail címét és a levél helyesírását, mivel ezek alapján gyakran felismerhető, ha csa*ási kísérletről van szó. Az ilyen típusú átverések során ham-is számlákat küldenek, hogy megté*esszék a felhasználókat, ezért óvatosságra intenek mindenkit, és javasolják, hogy gyanús üzenet esetén ne ka*t-ntsanak lin-ekre, illetve keressék fel a szolgáltatót.

 


A gázszolgáltató figyelmeztetése szerint a csa*ók gyakran ijedtségkeltésre és sürgetésre építenek, például azzal fenyegetnek, hogy a fizetés elmaradása esetén kikapcsolják a szolgáltatást. Az ilyen megtévesztő e-mailek fizetési felszólításokat tartalmaznak, és ha-mis linkeket adnak meg, amelyek a csalók web-oldalára irányítják az ál-ozatokat. Ezen az oldalon próbálják megszerezni a felhasználók bankk*rtya-adatait.

Az MVM Next figyelmeztetett arra, hogy az ilyen cs-ló e-mailek gyakran magyartalanul, helytelen mondatszerkezetekkel íródnak, és sokszor ékezetek nélkül szerepelnek a szövegek. További intő jel lehet, ha a számla összege vagy a fogyasztási adatok eltérnek a valós értékektől. Az ügyfeleknek mindig érdemes körültekintően ellenőrizni a számlák hitelességét, hogy elkerüljék az ilyen csa-lásokat.

 

  • Figyelmesen ellenőrizze az e-mail küldőjét! Ha az e-mail cím ismeretlen, vagy gyanús, ne kattintson a benne található linkekre.

  • Nézze meg a helyesírást! Az adathalász levelek gyakran tartalmaznak nyelvtani hibákat, magyartalan mondatokat.


  • Ellenőrizze a számla adatait! A hamis számlák összegei gyakran eltérnek a valóstól, és a fizetési link is hamis weboldalra mutat.

Forrás: MVM




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top