Egyéb

Ha ilyen EDÉNYE van, AZONNAL dobja ki! RÁKOT OKOZ!

Már régóta ismert, hogy bizonyos műanyag termékek olyan anyagokat tartalmazhatnak, amelyek rákkeltőek, hormonrendszert zavarhatnak meg, károsíthatják a májat, vagy asztmás megbetegedéseket okozhatnak.


Ennek ellenére gyakran használjuk ezeket ételeink és italaink tárolására, sőt, melegítésére is. Fontos megjegyezni, hogy nem minden műanyag edény veszélyes: sok terméken megtalálható egy háromszögbe rajzolt szám, amely segít meghatározni, hogy az adott tárgy mennyire ártalmas az egészségünkre.


A típusokat hét csoportba sorolják. Van, amelyeket újrahasznosíthatjuk, másokat nem, és akad olyan, amelyet biztonsággal használhatunk többször is. De van olyan is, amelyet egyszer sem érdemes élelmiszerek közelében alkalmazni.

 

1: ezt a számot látjuk például a PET-palackokon. Ezeket nem javasolt újratölteni és újrahasználni, ugyanis sérülés és hő hatására káros anyagok oldódhatnak ki belőlük, amelyek veszélyeztetik egészségünket.
2, 4, 5: ezek polietilén- és polipropilén-termékek, amelyek biztonságosan használhatóak még élelmiszerek közelében, a konyhában is.
3: ez a PVC, amelynek alkalmazását már betiltották Európában például gyerekjátékok készítéséhez, viszont palackokhoz, különböző háztartási termékekhez még használják. Érdemes kerülni, ugyanis ismert rákkeltő és hormonháztartást befolyásoló hatása is van.
6: PS, polisztirol, amellyel szintén találkozhatunk a konyhában, például a habszivacstálcákban. Szintén kerülhet belőle káros anyag a szervezetünkbe, ezért jobb, ha kerüljük.


7: az other avagy egyéb műanyagok kerülnek ebbe a csoportba. Mivel a BPA-termékeket is ebbe a kategóriába sorolják, ilyen besorolású műanyag ne érintkezzen inkább élelmiszerrel.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top