Egyéb

NYUGDÍJASOK! Ingyenes lesz a MAGÁNKÓRHÁZ! Itt vannak a részletek!

A kormány egy új fogalmat kíván bevezetni egy törvénymódosítási tervezet keretében: a „hiánypótló állami szolgáltatást nyújtó magántulajdonú egészségügyi szolgáltató” kifejezés használatával úgy tűnik, hogy megnyílik az út a szélesebb körű, közpénzből finanszírozott magánegészségügyi szolgáltatások előtt.


A javaslat, amelyet a Belügyminisztérium nyújtott be, mintegy 80 ponton módosítana több mint egy tucat törvényt, és a tervezet nemrég jelent meg a kormány honlapján – számolt be róla a HVG.

Az egyik lényeges módosítás az egészségbiztosítási törvényre vonatkozik, amely új kategóriát hoz létre. Ez a „hiánypótló állami szolgáltatást nyújtó magántulajdonú egészségügyi szolgáltató” olyan magánszolgáltatókat jelöl, amelyek közfinanszírozott egészségügyi ellátást biztosítanak az állami rendszer által nem kielégítően lefedett területeken – írja a lap.


A tervezet szerint a magánszolgáltatók akkor vonhatók be, ha az állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású egészségügyi intézmények nem képesek megfelelő mértékben ellátni a biztosítottakat.
Egyelőre a javaslat csak ennek az új fogalomnak a bevezetésére fókuszál, de részletek arról, hogy pontosan mely területeken és milyen finanszírozási formákban alkalmaznák, még nem szerepelnek a tervezet szövegében.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top