Egyéb

Fűtési hatóság – megbüntet ha ezzel fűtesz 300 ezerre!

A legtöbb háztartásban a hideg beköszöntével bekapcsolják a fűtést, ami természetes, hiszen nem kell fáznunk.

 


Van, aki a gázfűtést részesíti előnyben, mások inkább a fatüzelésre esküsznek, de vannak, akik olyan módszereket választanak, amelyek komoly büntetést vonhatnak maguk után. Lássuk, mire érdemes figyelni a hidegebb hónapokban!

 

Ha fát választunk, akkor a legjobb, ha olyan fát használunk, ami hasábokra van vágva, és legalább két évig száradt fedett, jól szellőző helyen – ezzel növekszik a fa fűtőértéke, emellett pedig jelentősen csökken a károsanyagkibocsátása. És ha már károsanyagkibocsátás, elmondanám, hogy a kiszárított fán kívül a brikett rendelkezik alacsony károsanyagkibocsátással, ennek ráadásul a fűtőértéke is magasabb, mint a fáé, viszont érdemes tudni, hogy jóval drágább. A legrosszabb, ha a szenet választjuk, mivel nagyon költséges, nem környezetbarát, nem utolsósorban nagyon koszol.

 


Korábban gyakori volt a szemétégetés, azonban kevesen tudják, hogy ez a gyakorlat mára ill*gálissá vált. Az utóbbi időben a levegő minősége egészségtelen szintre romlott, amit a lakossági fűtés is jelentősen befolyásol. Sok ember sajnos még mindig azt hiszi, hogy a régi ruhák, tárgyak és szemét eltüntetésének legjobb módja, ha elégetik azokat.

Sokan azt gondolják, hogy „két legyet üthetnek egy csapásra” azzal, hogy hulladékkal fűtenek, hiszen így ingyen van a fűtés – ez azonban óriási tévedés! A hulladék égéshője közel sem éri el más fűtőanyagok szintjét, ráadásul rendkívül káros a környezetre. Magyarországon évente több ezer tonna rongy, bútor, csomagolóanyag, műanyag és építési hulladék kerül elégetésre. Egy felmérés szerint a megkérdezettek 14 százaléka elismerte, hogy hulladékkal is fűt. Pedig ezt a jogszabályok egyértelműen tiltják – a következő oldalon megtudhatja, milyen következményekkel járhat a szabályszegés!

 

Jogszabály a levegő védelmére vonatkozóan – 306/2010. (XII.23.) Kormányrendelet, 27. § (2)(3)


“Hulladék nyílt téri, vagy a hulladékok égetésének feltételeit rögzítő jogszabályban foglaltaknak nem megfelelő berendezésben történő égetése, a háztartásban keletkező papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen fahulladék háztartási berendezésben történő égetése kivételével tilos. Nyílt téri hulladékégetésnek minősül, ha a hulladék – az elemi kár kivételével – bármilyen okból kigyullad. Lábon álló növényzet, tarló és növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék nyílt téri égetése tilos.”

Forrás: MSN / FB




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top