Egyéb

Fogadjunk nem tudtad! Ezt jelentik a mosogatószivacsok színei: Mindegyiknek más-más funkciója van

Eszedbe jutott már valamikor, hogy miért más színű mindegyik mosogatószivacs? Most végre megtudhatod, miért gyártják ezt az nagyon egyszerű háztartási eszközt különböző színekben. Sokan nem tudják, de a szivacsok nem véletlenül készülnek különböző (zöld, rózsaszín, sárga stb.) színekben.


Ha mosogatószivacsot vásárolunk mindig egy csomagolásban többféle színűt kapunk, ezek a színek az anyagösszetételre és arra utalhatnak, hogy milyen házimunkához ajánlottak. Természetesen léteznek egyféle színben kaphatóak is, vagy amikor a színezés pusztán a dizájn miatt történik.

 

A mosogatószivacsok dörzsölős fele több színben is készülhet, ami utal anyagösszetételére, így arra is, hogy milyen munkákra javasolt. Ezek közül persze lehet kivétel, amikor csak a dizájn kedvéért valamivel megszínezik.

 


Zöld

A zöld csiszolórésszel rendelkező szivacsot erős szennyeződések, leégett serpenyők, edények tisztítására tervezték… De legyen óvatos – a kemény anyag megkarcolhat néhány bevonatot. Nem ajánlott tapadásmentes bevonatú edényekhez, zománcozott edényekhez, üvegekhez használni.

 


Vörös

A piros szín a szivacs közepes keménységű bevonatának jele. Megtisztítja a makacs szennyeződéseket és a száraz élelmiszereket anélkül, hogy megsértené vagy megkarcolná az edényeket.

 


Sárga

Ebben a színben a szivacsok finom felületek, például üvegedények vagy poharak tisztítására valóak. A sárga szivacs anyaga kíméletes az edényekhez és gyakran használható.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top