Politika

Hadházy Ákos: Egy hatalmas tévhit dőlt össze a Magyar Péterék tüntetésén

Hadházy Ákos szerint a tegnapi, Magyar Péterék által szervezett TISZA-tüntetés egy nagy tévhitet döntött meg a magyar közéletben. A független országgyűlési képviselő, aki maga is részt vett az MTVA székháza előtt zajló demonstráción, úgy véli, hogy a tüntetés nemcsak sikeres volt, hanem azt is megmutatta, hogy igenis lehet tömegeket mozgósítani egy ilyen távolabbi helyszínre is.




Hadházy egy videóban osztotta meg gondolatait, amelyben kiemelte, hogy a korábbi kételkedésekkel szemben – miszerint a Kunigunda útjára nem lehet sikeres tüntetést szervezni a közlekedési nehézségek miatt – a tegnapi demonstráción 25-30 ezer ember vett részt. “Pedig állítólag ide nem lehet sikeres tüntetést szervezni, mert 10 perc sétára van a HÉV, vagy a villamos” – írta. Hadházy úgy véli, hogy a részvétel bizonyítja: a tüntetők elszántsága és céljaik ereje képes felülírni az akadályokat.

 


Üzenet a hatalomnak

Hadházy szerint a tüntetés lényege, hogy a hatalom számára egyértelművé váljon: a demonstrálók nem panaszkodni érkeztek, hanem követelésekkel léptek fel. A képviselő hozzátette, hogy ez még csak figyelmeztetés volt, de ha a hatalom nem reagál, akkor még nagyobb erővel térnek vissza.

A politikus hangsúlyozta: akkor lehet elérni a propaganda megszüntetését és a valódi választásokat, ha egyre több ember ismeri fel, hogy ez lehetséges. A demonstráció üzenete az, hogy a tüntetők nem hajlandók tovább elfogadni a „mocskos játékszabályokat”, és ez az elszántság a kormány felé egyértelmű jelzés.


A folytatás elkerülhetetlen?

Hadházy szerint a következő lépés az lesz, hogy egyre több ember áll ki a propaganda ellen, és növekvő tömegek csatlakoznak a tiltakozásokhoz. Az esemény tehát nem csupán egy figyelemfelkeltő megmozdulás volt, hanem egy olyan folyamat kezdete, amely hosszabb távon komolyabb változásokat is eredményezhet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top