Egyéb

Zsíros almás pite recept, így készítem én 62 évesen!

Zsíros almás pite recept, így készítem én 62 évesen!


Ez a sütemény tésztája rendkívül finom és omlós, szinte elolvad a szájban, olyan könnyed, most megmutatom, hogy én 62 évesen hogy készítem el. Elkészítése egyébként rendkívül egyszerű, de az íze annyira különleges és otthonos, mintha csak a nagymama konyhájában készült volna, ahol minden falatban érezni lehet a szeretetet és gondoskodást.


 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojás (+1 amivel a tetejét lekenjük)
  • 15 dkg zsír
  • 2 dl tejföl
  • Csipet só


Elkészítés:

  1. Az egészet összegyúrni, 2 részre osztani és egyenként gáz tepsi méretűre nyújtani. Zsírozott lisztezett tepsi aljára az egyik tésztalap rá a reszelt alma (én soha nem dinsztetem, mert úgyis átsül és finomabb), megszórni fahéjjal (elhagyható) majd ráborítani a másik lapot.
  2. Én 1,5 – 2 kiló almát reszeltem le, amióta teszek bele zsírt finomabb a tésztája. Az almát csak akkor cukrozom, ha nagyon savanyú. Minél több benne az alma, annál finomabb, nálunk úgy szeretik, ha jó sok töltelék kerül bele.
  3. Villával megszúrkálni, hogy ki jöjjön az alma gőze, felvert egész tojással lekenni és lassú tűzön sütni!
  4. A tepsi mérete mindegy a tészta hozzávalói ugyanannyi marad!! Csak magasabb, vagy alacsonyabb lesz a süti, attól függően, mekkora tepsiben készíted.

 


Higgyétek el nagyon finom porhanyós!

Ezzel a recepttel csinálta a nagymamám is. Holnap pedig túró töltelékkel fogom megcsinálni (450g-os túrót vettem most. Keverek bele egy csomag vaniliás cukrot meg simát ízlés szerint. És szoktam hozzá keverni egy tojást. De az kihagyható. Ízlés szerint mazsolát is lehet bele tenni.).

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top