Egyéb

30%-kal jobban dolgoznak és szorgalmasabbak mint a magyarok – állítja az érdi cégvezető a külföldi vendégmunkásairól

„A Fülöp-szigeteki vendégmunkások 30 százalékkal teljesítenek jobban bármelyik más dolgozónál”: Így veszik el a munkánkat.


Az érdi cég meg van velük elégedve!

Az Orbán-kormány épp nem tudja, hányadán is akar állni a vendégmunkásokkal, egy érdi cég azonban nemrég elég világos álláspontot fogalmazott meg a témában.

A műanyagfröccsöntéssel foglalkozó GIA Form Kft. tulajdonos ügyvezetője, Gaszt Attila arról beszélt a Világgazdaságnak, hogy


„A Fülöp-szigeteki vendégmunkások hatékonysága bizonyított, 30 százalékkal jobban teljesítenek bármelyik más dolgozónál.”

Gaszt szerint persze velük is foglalkozni kell, „ápolni a lelküket, lakóparkokat építeni nekik, utaztatni őket.

Cserébe viszont lelkiismeretesen, szorgalmasan bejárnak dolgozni, precízen elvégzik a feladatukat, mert így szocializálódtak.”

A cégtulajdonos/iparági szakértő megjegyzi azt is, hogy semmiképpen sem működhet, hogy a magyarországi cégek egymástól csábítsák el ezeket az alkalmazottakat, mert a bérspirál elindulásával csökkenne a magyar gazdaság versenyképessége.

Gaszt egyértelműen pozitívnak tűnő tapasztalatával szemben a kormány egyelőre, mint fentebb említettük, bizalmatlanul közelít a vendégmunkásokhoz, pedig pár hónappal ezelőtt még abszolút bizalmat szavazott nekik.


Orbán Viktor márciusban arról beszélt, hogy mintegy félmillió új munkavállalóra lesz szükség a foglalkoztatottság további növeléséhez, és kellenek a vendégmunkások, ha határozott időre maradnak, és ha kell, megszakítható jogviszonnyal.

Sokan emiatt már kongatják is a vészharangot.

Nem arról van ugyanis szó, hogy jobb munkaerők lennének.


Inkább arról, hogy kevesebbel is beérik, lévén hogy elég mostoha körülmények közül érkeznek.

Emiatt pedig a hazai cégek számára csábító ajánlattá válnak.

“12 óra alatt elvégzett munka mennyiség legyen 100%.
12 * 1,30 (avagy a +30%) = 15,6 ~ 16 óra.

A nyakamat rá, hogy ennyi okozza a különbséget.

Mivel nincsenek gyakorlatilag jogaik, egyszerűen tovább tartják ott őket minden munkanap. Vagy hetente eggyel több napot dolgoznak. De mindenképp munkamennyiséget takar, lévén ismétlődő betanított munka. Amelyik lemerül ebben, azt hazaküldik és hozzák a következő transzportot…”


-fogalmazza meg jól egy kommentelő.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top