Politika

Valami megváltozott: Orbán név szerint említette Magyar Pétert a Kossuth rádióban

Orbán Viktor név szerint említette Magyar Pétert a Kossuth rádióban az EP-vitáról szóló beszélgetésben


Pénteken Orbán Viktor ismét vendége volt a Kossuth rádió *Jó reggelt, Magyarország!* című műsorának, ahol a beszélgetés központi témája a strasbourgi Európai Parlament (EP) vitája volt. A miniszterelnök elmondta, hogy eredetileg úriember módjára próbálta kezelni a helyzetet, azonban az ellene irányuló számos támadás miatt úgy érezte, hogy nem hagyhatja magát. Orbán szerint, ha továbbra is “úriember” marad, akkor végül balekként tekintenének Magyarországra, így hát úgy döntött, hogy határozottan beleáll a vitába, és megvédi a magyar érdekeket.

A miniszterelnök ezután a vita mögöttes szándékairól beszélt, és kifejtette, hogy szerinte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője egyértelműen kijelentették: le akarják váltani a magyar kormányt. Orbán úgy véli, hogy céljuk egy új kormány megalakítása, amelyet Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője, valamint Dobrev Klára és csapata irányítana. A miniszterelnök azonban hozzátette, hogy ez nem ilyen egyszerű, mivel a magyar embereknek is lesz ebbe beleszólásuk.


A beszélgetés különösen érdekes momentuma volt, hogy Orbán név szerint említette Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét. Ez azért figyelemre méltó, mert a miniszterelnök ritkán utal Magyar Péterre, és még ritkábban említi őt név szerint. Orbán megszólalása mögött rejlő politikai üzenet valószínűleg Magyar Péter és pártja növekvő jelentőségére utal, különösen abban a kontextusban, hogy az EP-vita során egy lehetséges alternatív kormányként került szóba.

Orbán határozott fellépése és Magyar Péter név szerinti említése tovább fokozza a magyar belpolitikában zajló viták intenzitását, ahol a miniszterelnök továbbra is hangsúlyozza, hogy a nemzeti szuverenitás megőrzése kulcsfontosságú kérdés, amelybe külső erők nem avatkozhatnak be.



forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top