Politika

Tisza Párt: 2026-ban visszahozzuk az uniós forrásokat és rendbe tesszük az államot

Tisza Párt: 2026-ban visszahozzuk az uniós forrásokat és rendbe tesszük az államot


Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben erőteljes politikai üzenetet fogalmazott meg, amelyben részletesen bemutatta pártja programterveit a 2026-os választásokra. A program számos fontos területre kiterjed, különös figyelmet szentelve az Európai Unióval való kapcsolatok rendezésére és az uniós források visszaszerzésére, valamint az állami működés átfogó reformjára.


Uniós források visszaszerzése és a korrupció elleni harc

Magyar Péter posztjában kiemelte, hogy az ország jelenlegi kormánya nem képes megfelelően működtetni az államot, és különösen a közszolgáltatások széthullásának veszélyeire hívta fel a figyelmet. Állítása szerint a kormányzati korrupció okozza, hogy Magyarország jelenleg nem részesül uniós támogatásokban, ami komoly fejlesztési projektek leállását eredményezte az egészségügytől kezdve a közlekedésen át az oktatási infrastruktúráig.

A Tisza Párt célja, hogy csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, ezzel is erősítve a korrupcióellenes intézkedéseket. Magyar hangsúlyozta: az uniós források visszaszerzését követően a párt prioritása az lesz, hogy azokat hatékonyan és átlátható módon használják fel. Kiemelten kezelik majd az egészségügyi intézmények korszerűsítését, a vasúti beszerzések és fejlesztések folytatását, az iskolai felújításokat, valamint az energetikai beruházásokat.


Gazdasági támogatások és falurehabilitáció

A Tisza Párt jövőbeli tervei között fontos szerepet kapnak a magyar kis- és középvállalkozások, valamint a családi vállalkozások. Magyar Péter hangsúlyozta, hogy ők elsősorban ezen vállalkozások fejlesztését fogják támogatni, szemben az óriás cégekkel, amelyek a jelenlegi kormányzat alatt előnyt élveztek. Emellett a párt egy átfogó falurehabilitációs programot is indítana, amely uniós és nemzeti források bevonásával valósulna meg. Ez a program célja a vidéki közösségek megerősítése és a helyi infrastruktúra fejlesztése.


Környezetvédelem és klímapolitika

A klímaváltozás hatásainak mérséklését is kiemelt feladatnak tekintik. A párt tervei között szerepel az öntözési infrastruktúra fejlesztése, a vízmegtartás javítása, valamint a vizes élőhelyek rehabilitációja. Magyar Péter szerint ezen beruházások nemcsak a környezetvédelem szempontjából elengedhetetlenek, hanem gazdaságilag is hosszú távú előnyöket hozhatnak az ország számára.


Éles kritika a jelenlegi kormánnyal szemben

Magyar Péter éles kritikát fogalmazott meg a jelenlegi kormányzatról, amelyet a „Nemzeti Együtt Bűnözés Rendszereként” emlegetett. Szerinte a kormány nem csupán a közszolgáltatások hatékony működését veszélyezteti, de a korrupció miatt elvesztette az uniós forrásokat is, így a megszokott pénzlenyúlási módszerek alkalmazására már nem maradt lehetőségük.

Magyar Péter zárszava egy népi mondásra épült, miszerint „a kormány hatalmasra tör, de valójában képtelen teljesíteni az elvárásokat.” A bejegyzés egyértelműen a jelenlegi politikai vezetés hibáit célozza meg, és a 2026-os választásokra készülve a reformok szükségességét hangsúlyozza.

A Tisza Párt tehát határozott elképzelésekkel és erőteljes reformprogrammal készül a választásokra, amelyben az uniós források visszaszerzése és a korrupcióellenes intézkedések állnak a középpontban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top