Politika

Tisza Párt: jelenleg nem működik az állam, a közszolgáltatások szétesnek

Magyar Péter posztja: A TISZA-kormány tervei a 2026-os változásokra


Magyar Péter legutóbbi Facebook-bejegyzésében erőteljes üzenetet közvetített követőinek, amelyben az ország jövőjére és a jelenlegi politikai helyzetre reflektált. A poszt középpontjában a TISZA-kormány 2026-ra tervezett intézkedései állnak, amelyek célja a magyar politikai rendszer átalakítása és az ország fejlesztési irányának megújítása.


Európai integráció és korrupcióellenes fellépés

Az egyik legfontosabb bejelentése szerint a TISZA-kormány 2026-ban csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez, amely fontos lépés lehet a korrupció elleni harcban. Emellett Magyar Péter a korrupcióellenes intézkedések elfogadását is kiemelte, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az ország újra jogosult legyen az uniós forrásokra.

A Brüsszelből hazahozandó pénzek és fejlesztések

A posztban Magyar kifejtette, hogy a kormány célja hazahozni azokat a Brüsszelben “rekedt” 8 ezer milliárd forintos uniós forrásokat, amelyek a magyar embereknek járnak. Ezek a források alapvetőek lennének a fejlesztési programok újraindításához, amelyek jelenleg stagnálnak. A leállított kórházfejlesztések, vasúti beszerzések, iskolafelújítások és energetikai beruházások új lendületet kapnának az uniós pénzek hatékony felhasználásával.


Prioritások a kisvállalkozások és a családok támogatásában

Magyar Péter éles kritikával illette a jelenlegi kormány politikáját, amely szerinte az óriás cégeket részesíti előnyben. Ezzel szemben a TISZA-kormány a kis- és középvállalatok, valamint a magyar családok fejlesztését fogja támogatni, hiszen ezek a gazdaság stabil alapjai. Emellett Magyar Péter szerint elengedhetetlen egy falu rehabilitációs program elindítása, amely komplex megközelítéssel tenné élhetőbbé a vidéki Magyarországot.

Klímaváltozás elleni beruházások

A posztban kiemelt szerepet kapott a klímaváltozás kérdése is. Magyar Péter szerint a TISZA-kormány kiemelten fogja kezelni azokat a fejlesztéseket, amelyek a klímaváltozás hatásait hivatottak mérsékelni. Ide tartoznak az öntözési infrastruktúra bővítése, a hatékony vízmegtartás megoldása és a vizes élőhelyek rehabilitációja.


Kritika a jelenlegi kormánnyal szemben

Magyar Péter kemény szavakkal illette a jelenlegi kormányzati irányvonalat, amely szerinte az állami szolgáltatások széteséséhez vezetett. A poszt szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszere képtelen hatékonyan működtetni az országot, és a kormányzati korrupció miatt Magyarország elesett az uniós pénzektől is. Magyar Péter szarkasztikusan zárta a posztot a következő mondattal: *„Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka…”*, utalva ezzel a kormány inkompetenciájára és túlkapásaira.

Magyar Péter posztja egyértelműen a politikai változás és a megújulás szükségességét hangsúlyozza, és világos irányvonalat fogalmaz meg arra, hogy milyen intézkedésekre van szükség Magyarország helyzetének javítása érdekében 2026-ban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top