Egyéb

Ajjaj! Közel egymillió Magyar Nyugdíjasnak kell újra dolgoznia!

A nemzetgazdasági miniszter szerint a nyugdíjasok munkába való visszacsábítása is hozzájárulhatna a munkanélküliség megoldásához. Elmondta, hogy Magyarország is képes elérni a 85 százalékos foglalkoztatási rátát, ha sikerül további belső munkaerő-tartalékokat mozgósítani. Az Azénpénzem.hu kiszámolta, hány nyugdíjast érintene a munka világába történő visszatérés.


ÍGY VONNÁK BE A NYUGDÍJASOKAT A MUNKA VILÁGÁBA:

Az EU tagállamainak foglalkoztatási és szociálpolitikai minisztereinek informális találkozóján a magyar miniszter hangsúlyozta, hogy a hosszú távú segélyezés helyett a gyors munkaerőpiaci elhelyezkedés támogatása a legjobb megoldás a munkanélküliség kezelésére.

A nyugdíjasok bevonása jelentős segítség lehet a munkaerőhiány megoldásában. Nagy Márton miniszter szerint a 85 százalékos foglalkoztatási ráta elérhető lenne, ha sikerülne kihasználni a belső munkaerőpiaci tartalékokat. Idén nyáron példátlanul sok nyugdíjas kezdett el újra dolgozni, különösen júliusban, amikor több mint százezer nyugdíjas vállalt munkát. Ez jelentős növekedés az előző évhez képest, amikor még csak tíz százalékuk folytatott kiegészítő kereső tevékenységet.


Azonban idén augusztusra a nyugdíj mellett dolgozók száma csökkent:

Azonban idén augusztusra a nyugdíj mellett dolgozók száma csökkent, 60 ezer alá esett a KSH adatai szerint. A legutóbbi statisztikák alapján a 15–64 éves lakosság gazdasági aktivitási aránya 71,5 százalék volt, míg a 15–75 évesek körében 60,4 százalékos volt a foglalkoztatottsági arány.


Az Azénpénzem.hu számításai szerint a miniszter által kitűzött 85 százalékos foglalkoztatási ráta eléréséhez közel egymillió embernek (917,2 ezer) kellene még munkába állnia.

VIA divany.hu




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top