Politika

Kitört a botrány a megválasztása után – Minden dolgozó azonnal felmondott

A Nógrádmegyeri polgármesteri hivatal összes dolgozója felmondott még az új önkormányzat hivatalba lépése előtt, számolt be az ATV Híradó.


Az idei önkormányzati választások során megválasztott új polgármester, Rácz Roland, az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy meglepte az üres hivatal látványa, de mindent megtesz azért, hogy megtalálja a megfelelő munkatársakat, akikkel együtt tud majd dolgozni.

 

A volt polgármester, Verbói Gábor – aki 1990 óta irányította a települést – nem találta meglepőnek a hivatal munkatársainak távozását.

Szerinte az új polgármester egyszer sem próbált beszélni a dolgozókkal megválasztása után, sőt, kampányában is utalt a jól képzett munkatársak cseréjére.

A hivatal jelenlegi csapata, amely mindössze öt-hat főből állt, rendelkezett a megfelelő végzettséggel és közigazgatási szakvizsgával. A felmondott munkatársak közül ketten nyugdíjba mentek.


Rácz Roland az ATV Híradónak adott nyilatkozatában elmondta: „Sokként ért, hogy üres irodákat találtam mindenhol. Nem tudom, miért nem jöttek be a munkatársak, de a Magyargéci Önkormányzattal és az önkormányzat jegyzőjével közösen azon dolgozunk, hogy minden posztra megtaláljuk a megfelelő munkaerőt, és ez folyamatban van.”

A helyi lakosok közül sokan úgy vélik, hogy a hivatal dolgozói nem véletlenül mondtak fel. Egy helybéli asszony szerint: „Egy roma ember megnyerte a polgármesteri címet 34 év után, és amikor elment az átadásra, üres hivatal várta őt.”


A helyi romák úgy látják, hogy eddig háttérbe voltak szorítva, de most új időszak kezdődik a faluban.

A helyzet rendkívül feszült Nógrádmegyeren, ahol a változások nem csak a polgármesteri hivatalra, hanem az egész közösségre is hatással lehetnek. Rácz Roland számára komoly kihívást jelent majd a hivatal újraszervezése és a bizalom helyreállítása.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top