Politika

Európai lapok osztják a videót: Magyar Péter nekiment két fideszesnek az EP-ben

Magyar Péter keményen nekiment két fideszes politikusnak az EP-ben


Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és EP-képviselője egy indulatos felszólalás keretében támadta meg Nagy István agrárminisztert és Dömötör Csaba politikust az Európai Parlament keddi ülésén. A felszólalásával felkavarta a politikai állóvizet, miközben kritikái a kormány inflációs és agrárpolitikáját célozták meg.

Magyar Péter felszólalása kezdetén először Dömötör Csabának, Győrffy Balázs helyét átvevő fideszes képviselőnek szólt. Dömötört nemcsak üdvözölte, de éles bírálatot is megfogalmazott vele szemben: “Évekig a második embere volt az orbáni goebbelsi propagandának Magyarországon.” Ezzel a kormányzat médiapolitikáját és Dömötör szerepét bírálta.



Ezután Nagy István agrárminisztert vette célba, hangsúlyozva, hogy Magyarország két éven át vezette az európai inflációs ranglistát, és hogy az országban drágultak a leginkább az élelmiszerek, átlagosan 62 százalékkal. Magyar szerint a kormány nem támogatta megfelelően a gazdákat az emelkedő energia- és alapanyagárak mellett, illetve az ukrán gabona importjának beáramlásakor sem tettek érdemi lépéseket. „Semmit sem tettek, hogy ellensúlyozzák az infláció hatásait a szegény magyaroknál” – mondta, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a vidék helyzete kritikus: „elnéptelenednek a falvaink, vannak olyan települések, ahol feleannyian élnek, mint 2010-ben.”

Nagy István visszavágása

Nagy István agrárminiszter azonnal reagált Magyar Péter kemény kritikáira. Visszautasította az összes állítást, és azzal érvelt, hogy az élelmiszer-infláció azért tűnik kiemelkedően magasnak, mert az élelmiszerek ára korábban a legalacsonyabb szintű volt Európában. Az infláció megugrását az energiaárak szankciós politika miatti növekedésével magyarázta, ami szükségszerűen kihatott az élelmiszerek árára is. A miniszter továbbá hangsúlyozta, hogy a kormány nem hagyta magára a vidéket: többek között bevezették az árstoppot és betiltották az ukrán gabonaimportot, hogy védjék a magyar gazdákat.



Magyar Péter felszólalása világosan mutatja, hogy az ellenzék egyre élesebben bírálja a kormány gazdaságpolitikáját és annak hatásait a vidéki lakosságra. A Tisza Párt elnöke ezzel a lépéssel még erőteljesebb kritikákat fogalmazott meg, amelyek a kormány és a fideszes politikusok szerepét célozták az inflációs krízis kezelésében.

Magyar Péter a teljes beszédét nem tudta elmondani, de közzétette azt Facebook-oldalán:




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top