Politika

Kiszivárgott Orbán Viktor terve: így biztosítaná be a 2026-os győzelmet?

Kiszivárgott Orbán Viktor terve: lakásépítések, egymilliós átlagbér és munkáshitel


Az esztergomi zárt körű Fidesz–KDNP frakcióülésen Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a kormány jövőbeni gazdasági terveit. A Magyar Nemzet értesülései szerint Orbán az eseményen a megfizethető lakhatásról, az egymillió forintos átlagbér eléréséről, a munkáshitel bevezetéséről, valamint a kis- és középvállalkozások támogatásáról beszélt.

Gazdasági kilátások: Kelet emelkedése, Nyugat hanyatlása


A miniszterelnök szerint a globális környezet jelentősen átalakult a járvány és a háború hatására, és míg Kelet felemelkedik, addig Nyugat hanyatlani látszik. Orbán kijelentette, hogy tíz éven belül a világgazdaság vezetői mind keleten lesznek, és Magyarországnak ehhez igazodnia kell. A cél, hogy az ország gazdasági növekedése meghaladja az Európai Unió átlagát, és ezt a gazdasági semlegesség politikájával kívánják elérni.

Munkáshitel és lakásépítések

A gazdasági semlegesség fenntartása mellett Orbán kormányzati eszközöket is bevezetne a lakosság támogatására. A legnagyobb újdonság a 2025-ben induló „munkáshitel”, amely kamatmentes kölcsönt biztosít a fiatal dolgozók számára, hasonlóan a jelenlegi diákhitelhez. Ez a hitel a pályakezdés anyagi terheinek enyhítését célozza.

A lakhatási problémák megoldása érdekében a miniszterelnök a lakásépítések számának megduplázását tűzte ki célul, valamint szorgalmazta a lakáshitel-kamatok öt százalék alá csökkentését. A cél, hogy minél több magyar fiatal saját lakáshoz jusson, támogatva a családalapítást és az életkezdést.


Egymilliós átlagbér és a kisvállalkozások támogatása

Orbán Viktor bejelentette továbbá, hogy egy többéves béremelési programot tervez, amelynek célja az egymillió forintos átlagbér elérése. Az egyezséget a munkáltatói és munkavállalói szervezetek bevonásával szeretnék megvalósítani, a gazdasági növekedésre alapozva.

A kis- és középvállalkozások megerősítésére a Demján Sándor-terv keretében új tőkejuttatási programot vezetnének be, melynek célja ezen vállalkozások méretének megduplázása és exportképességük növelése.

Orbán Brüsszelről: Kritikák és figyelmeztetések

A gazdasági terveket követően Orbán Viktor Brüsszel politikájáról is éles kritikát fogalmazott meg. Szerinte azok, akik kritikátlanul támogatják a háborút, elfogadják a migrációs politikát és az LMBTQ propagandát, lehetnek csak „jó fiúk” Brüsszelben. Orbán szerint Brüsszel folyamatosan próbálja ráerőltetni Magyarországra a háború támogatását és a migránsok befogadását.


A miniszterelnök figyelmeztetett arra, hogy a brüsszeli politikai elit eltörölné a rezsicsökkentést, a 13. havi nyugdíjat, megemelné a személyi jövedelemadót, és bevezetné az ingatlanadót. Orbán szerint Magyarországot ezek a lépések súlyosan érintenék, és a kormány mindent megtesz, hogy ezeket elkerülje.

Az esztergomi beszéd során a miniszterelnök új, hosszú távú gazdasági irányvonalat vázolt fel, melynek középpontjában a gazdasági növekedés, a lakhatás megoldása és a munkavállalói támogatások állnak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top