Politika

Kikerült Orbán „szupertitkos” beszéde: Hatalmas változás jön januárban

Orbán Viktor kiadta a parancsot a kormánya számára Esztergomban.


Orbán Viktor Esztergomban adott ukázt

A Fidesz-KDNP kétnapos rendkívüli frakcióülést tartott Esztergomban, ahol Orbán Viktor beharangozta az „új gazdasági programot”. A Magyar Nemzet tudósítása szerint a miniszterelnök úgy tartja, „a világgazdaság jelentős átalakuláson megy keresztül, és Magyarországnak ehhez alkalmazkodva kell kialakítania saját gazdaságpolitikáját”.


Orbán fontosnak tartotta kiemelni, hogy a világgazdaság súlypontja szerinte keletre tolódik. Ebben nincs újdonság, Orbán már legalább 14 éve hangoztatja ugyanezt, a világgazdaság súlypontja pedig azóta is „tolódik”.

Maximum tíz év, és a legeket a világgazdaságban mind Keleten fogják sorolni

– mesélte Orbán Viktor, aki úgy hiszi, Magyarországnak „gazdasági semlegességre” kell törekednie, egyúttal el kell utasítania mindent, ami az országra nézve ártalmas.

Itt van Orbán nagy terve, amivel szembejöhet a valóság

A kormányfő megfogalmazta konkrét célkitűzéseit is.


Nekünk az Európai Unió átlagos növekedését meghaladó növekedési szintre van szükségünk!

– jelentette ki vakmerően.

Hozzátette, hogy ezen célt a gazdasági semlegesség politikájával szándékozná elérni, amely véleménye szerint lehetővé tenné a 3 és 6 százalék közötti növekedési ütemet.

Érdemes lehet megemlíteni, hogy a második negyedévben a magyar gazdaság negyedéves alapon 0,2 százalékkal zsugorodott. Az éves összevetésben számolt GDP-bővülés (a kiigazítatlan adatok szerint) 1,5 százalékos volt.

A Portfolio által megkérdezett elemzők arra számítottak, hogy az előző negyedévhez képest 0,5 százalékos, a tavalyi második negyedévhez képest pedig 2,3 százalékos lendületet produkál a gazdaság, vagyis a valóság jócskán alulmúlta a várakozásokat – írta korábban a gazdasági szakportál.


Orbán Viktor több intézkedést is bejelentett az új gazdaságpolitikára vonatkozóan. Ezek között szerepel például egy többéves, a gazdasági növekedésen alapuló béremelési program. A kormányfő célja mindezzel

az ezer eurós minimálbér, valamint az egymillió forintos átlagfizetés elérése.

Orbán Viktor Esztergomban: Jöhet a „munkáshitel”

Emellett a miniszterelnök bejelentette szándékát az exportképes kis- és középvállalkozások méretének megduplázására, ehhez új gazdasági tervre, valamint tőkejuttatásra is szükség lesz.

Közlése szerint 2025-től bevezetik majd az új „munkáshitel”-t is. Ez a diákhitelhez hasonlóan nulla kamatozású hitelt biztosítana a fiatal dolgozóknak.


Megemlítette a megfizethető lakhatás fontosságát, valamint célként határozta meg a lakásépítések számának megduplázását és a lakáshitelek kamatának öt százalék alá szorítását.

Orbán Viktor az aktuális politikai viszonyokra kitérve – szokásához híven – ismét bírálta az Európai Unió vezetését, arra figyelmeztetett, hogy Brüsszel továbbra is nyomást gyakorol Magyarországra, ezt pedig több kérdés mentén is teszi szerinte.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top