Egyéb

Egér a magyar áruház zsemléjében! Ott vásárolsz te is?

Egy magyarországi élelmiszerboltban nem mindennapi jelenet szemtanúi lehettek a vásárlók: egy egér szaladgált zavartalanul a friss zsemlék között.


Az esetről készült videó gyorsan elterjedt a közösségi médiában, ahol undort és felháborodást váltott ki, egyúttal komoly kérdéseket vetett fel az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatban. A vásárlók joggal aggódtak, hogyan kerülhetett az egér az üzletbe, és milyen egészségügyi kockázatokat jelenthet ez számukra.

Egy élelmiszerlánc logisztikai rendszerében több kritikus pont van, ahol kártevők, például egerek megjelenhetnek. Az első ilyen veszélyforrás a raktárak, ahol nagy mennyiségű élelmiszert tárolnak. Ha a raktárépületek nincsenek megfelelően zárva vagy a hulladékgazdálkodás nem megfelelő, a rágcsálók könnyen bejuthatnak. Emellett a szállítás során is előfordulhat, hogy az egerek beszöknek a járművekbe, ha az árukat nem zárják el rendesen.


A második rizikós terület maga az áruház, különösen a pékáruk nyitott kihelyezése esetén. Ha a polcok és tárolók nem biztosítanak megfelelő védelmet, a rágcsálók könnyedén hozzáférhetnek az élelmiszerekhez, ami élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent.

Az egerek komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek, mivel számos betegséget hordozhatnak. Az egér nyála, vizelete és ürüléke különböző fertőző betegségeket terjeszthet, amelyek akár komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak. Az egyik legismertebb a leptospirosis, amely súlyos influenzaszerű tüneteket okozhat, de akár veseelégtelenséghez is vezethet. Ezen kívül az egerek bolhái és kullancsai is hordozhatnak betegségeket, mint például a pestis vagy a hantavírus.


Az egeret a Penny zsemléi között találták!

Forrás: MSN / FB / Tiktok




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top