Egyéb

Gyerekkoromba, ha volt egy kis pénzem, egyből sajtos párizsit vettem…ezt az írást a 80-90-es évek emberei nagyon érteni fogják

Gyerekkoromba ha volt egy kis zsebpénzem, rögtön mentem a bòtba sajtos párizsiért, mert az luxus volt számomra, ugyanùgy, mint a kakaò.


Az a baj hogy napjainkban méregdrága az élelmiszer is, és ráadásul az utòbbi időben sok olyan termékkel találkoztam, amiről bontás után derült ki, hogy hiába a szavidő, sluttyos-truttyos, penészes, savanyù, keserű, mer az ember nemtudja hogy mi volt a gyàrban, meg hogy szállitás közben hogy szakadt meg a hűtési lánc stb.

Meg ugye a csomagolás miatt nem látod mit veszel meg.

800 forint egy àtlag szendvics,

És 3800-ért vettem tegnap egy adag kaját.


Mer mà a Kökibe csak főttkajàt merek venni, má mindegyiket megjártam a szoʻ összes értelmében. Fostam-hánytam tőle.

És hiába, tudjátok igyekszek márkásabb kajákat enni, mer a vese, meg a minden, de egyszerűen nem tudok nem szemetet enni.

Most itt a kisbòtba lehet kapni felvágottat, eleve rendezett, tiszta kisbolt itt a Vasgereblye sarkán, friss, puha zsemle, be van csomagolva 5-ösével, nem szárad ki, nem köpi a légy.

Meg vettem hozzá sajtos parizert, amennyit most meg tudok enni frissen.


Aszongya az eladònő.

Me 20 dekát kértem. Hallod 23 dekát adott aszongya maradhat? jaj neharagudjak.

Hámondom persze hogy, dolgoztam csemegepultba nem egyszerű ezeket szemre bemérni.

Hámondom van, aki azé képes szòlni, ha 1-2 deka plusz?! Hajjajj….

Tyhiii mondom Apikám.

Amit meg tudok enni, megeszek, a többit odaadom a bolt mellett ülő hajléktalannak, adok hozzá neki zsemit is, ésakkor ez se vész kárba, meg ő is boldog, émmeg büszke vagyok hogy ennyit megtehettem.


Lassan indul a saját vállalkozásom, de soha nem fogom elfelejteni, mikor segitettem gyerekként a szomszédnak pakolni, vagy bármit, kocsit mosni, és kaptam kis apròt.

Akkoriba 130 forintbò vettem zsemit meg parizert. Aztá ettünk egy jòt. 😍

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top