Politika

Bencsik András nagyon durván beleszállt a Tiszásokba: egy proli banda, ami….

Bencsik András: A Tisza Párt proli banda, ami elutasítja a keresztény magyar államiságot


Bencsik András, a *Demokrata* főszerkesztője és a jobboldali publicisztika ismert alakja a Hír TV *Sajtóklub* című műsorában éles kritikát fogalmazott meg a Tisza Párttal szemben. Az apropó a párt múlt heti tüntetése volt, amely az állami média székháza előtt zajlott. A szerkesztő egy tüntető viselkedéséből vont le általános érvényű következtetést, amely szerinte a párt egészének ideológiai alapjait tükrözi.


Bencsik elmesélte, hogy a demonstráción egy lyukas magyar zászlót lobogtatott egy résztvevő, amit különösen problémásnak tartott. „Azért mondom, hogy suttyó, mert jól lehetett látni, hogy az aktuális címert vágta ki, de olyan ostoba barom volt, hogy követte a korona formáját” – jegyezte meg. Bencsik szerint ez a cselekmény komoly tiszteletlenségnek minősül a magyar keresztény államisággal szemben, mivel a Szent Koronás címer, amely ma a magyar állam jelképe, ezeréves történelmi jelentőséggel bír.

Az 1956-os forradalom idején a forradalmárok a Rákosi-féle címert vágták ki a zászlókból, amely a kommunista elnyomást szimbolizálta. Ezzel szemben a mai címer a keresztény magyar államiságot és a Szent Koronát jelképezi, amelyet Antall József kormányzása alatt állítottak vissza. „Azt demonstrálta az a barom, hogy ők elutasítják és megvetik a keresztény magyar államiságot” – fejtette ki Bencsik, és hozzátette: a párt tagjai szerinte egy proli banda, akik méltatlanok a Tisza névhez.

Bencsik András megjegyzései komoly visszhangot keltettek, hiszen a Sajtóklub műsorában gyakran markáns véleményeket hallani tőle és kollégáitól. A Tisza Párt tüntetése és annak szimbólumai körüli vita pedig tovább mélyítheti a politikai megosztottságot, amely már amúgy is jelentős a mai Magyarországon.

Bencsik megnyilvánulása azokat az ideológiai vonalakat hangsúlyozza, amelyek a konzervatív és progresszív táborok között húzódnak, különös tekintettel a nemzeti szimbólumok és a keresztény magyar hagyományok kérdésére.



forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top