Politika

Kemény közleményt juttatott el Magyar Péter az MTI-nek

Demográfiai Katasztrófa Fenyeget? Magyar Péter Kemény Kérdései


Magyarország súlyos demográfiai válság felé halad, ha nem történik jelentős változás – figyelmeztetett Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében. A politikus rávilágított arra, hogy az idei évben születik hatvan éve a legkevesebb gyermek hazánkban, és ez aggasztó folyamatokat jelez.

 


Miért Fogy Magyarország?

A politikus éles kérdésekkel hívta fel a figyelmet arra, hogy ha Magyarország kormánya valóban családbarát, akkor miért találkozunk ilyen súlyos problémákkal. „Miért zárják be sorra a vidéki szülészeteket? Miért véreztetik ki a védőnői szolgálatot? Miért romlik az oktatás minősége?” – sorolta Magyar Péter.

További súlyos kérdéseket vetett fel a fiatalok elvándorlásáról is: „Miért gondolkodik minden második fiatal azon, hogy elhagyja Magyarországot? Miért nem épült egyetlen bérlakás sem az elmúlt 14 év alatt?” – tette hozzá. A bérlakások hiánya, a gyermeket nevelő családok támogatásának elégtelensége és a gyámhivatal gyenge működése is szóba került.

 


Tisza Párt: Támogatások és Reformok

Magyar Péter hangsúlyozta, hogy a Tisza Párt tervei szerint a jövőben az egészségügy és az oktatás helyreállítása lesz a kormányzás központi eleme, de emellett a „magyar családok valódi támogatása” is fontos célkitűzés. A párt elnöke szerint az alábbi intézkedések jelentős változást hozhatnak:

  • A családi pótlék emelése, amely 2008 óta 12 ezer forinton stagnál.
  • A családi adókedvezmények növelése, hogy több segítséget kapjanak a családok.
  • Azok az édesanyák, akik három gyermeket nevelnek, teljes szja-mentességet kapnának.
  • Gyerek- és családbarát támogatási rendszerek kidolgozása.
  • Nagyszámú bérlakás építése, hogy enyhítsék a lakhatási válságot.

 


Jövőkép: Megmenthetők a Magyar Családok?

Magyar Péter közleménye szerint a Tisza Párt számára nem kérdés, hogy a kormány alapvető felelőssége a magyar családok támogatása és a demográfiai válság megakadályozása. Az elnök azt ígérte, hogy a párt minden erejével azon lesz, hogy biztosítsa a családok számára a megfelelő körülményeket, ezzel stabil jövőt teremtve Magyarországnak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top