Politika

Ötszázszor több tao-pénz jutott a felcsúti focinak, mint az országos átlag – közel 39 milliárd forint közpénz…

Ötszázszor több tao-pénz jutott Felcsútnak, mint az országos átlag


Jelentős eltérések mutatkoznak az egyes megyék között abban, hogy mennyi tao-támogatást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség által jóváhagyott sportszervezetek számára az elmúlt 13 évben. A leglátványosabb különbséget Fejér megye mutatja, ahol például Felcsúton Orbán Viktor gyermekkori lakhelyén rendkívül magas összegekkel támogatták az utánpótlás-nevelési alapítványt.


A tao-támogatások bevezetése óta, 2011 és 2024 között, Fejér megyében összesen 53 milliárd forint értékben hagytak jóvá támogatásokat, míg Nógrád megyében ez az összeg mindössze 5,5 milliárd forint volt. Ha az egy főre jutó támogatásokat nézzük, Fejér megye kiemelkedik: míg az országos átlag 41 ezer forint, Fejér megyében ez az érték 135 ezer forintot tesz ki minden lakosra számolva.

A megyei adatokat lényegesen befolyásolja Felcsút esete, ahol közel 39 milliárd forint közpénz érkezett tao-támogatásként az utánpótlás-nevelési alapítványhoz. Ez az összeg drámai módon eltér az országos átlagtól, hiszen Felcsúton egy lakosra jutóan több mint 20 millió forintnyi tao-pénz érkezett, ami több mint ötszázszorosa az országos átlagnak.

Az aránytalanságokat jól szemlélteti az alábbi grafikon:




Ez a jelenség rávilágít arra, hogy a tao-támogatások elosztása nemzetközi és országos szinten is gyakran vitát kelt, különösen akkor, ha egyes régiókban jelentősen eltérő összegekkel támogatják a helyi sportszervezeteket. A közpénzek elosztása így nemcsak gazdasági, hanem politikai viták forrása is lehet, különösen ha egyes helyi közösségek jelentős anyagi előnyhöz jutnak másokhoz képest.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top