Politika

Jön Magyar Péterék legnagyobb dobása: egy hónapon belül elindul

Magyar Péterék nagy kutatást indítanak az emberek véleményéről


A Tisza Párt elnöke, Magyar Péter, új irányvonalat jelölt ki pártja számára egy átfogó kutatás révén, amelynek célja a lakosság véleményének megismerése. A politikus reményei szerint a felmérés egy hónapon belül elindulhat, és az eredményeket szakpolitikák kidolgozásához használják fel. Az interjújában kifejtette, hogy „fel kell mérni az emberek véleményét”, és részletes kérdéssorok segítségével derítik majd ki, mi számít prioritásnak a lakosság körében.


A felmérés Magyar Péter szavai szerint nem csupán az aktuális problémákat hivatott feltárni, hanem a lehetséges megoldásokat is, amelyeket a választók előnyben részesítenének. „Ezek alapján ülünk le a szakmai szervezetekkel, kamarákkal, és dolgozzuk ki a víziónkat” – fogalmazott a politikus, utalva arra, hogy a kutatás előkészíti a párt konkrét programalkotását. Kiemelte, hogy ők „nem az O1G-koalíció”, azaz nem pusztán a kormánnyal szembeni kritika lesz a kampányuk fókusza.

Az interjú további részletei a Magyar Narancs következő lapszámában lesznek elérhetők, ahol szó esik többek között Magyar Péter vitájáról Hadházy Ákossal, valamint a párt fővárosi szerepvállalásáról és első szembesüléséről Orbán Viktorral.


A hasonló kutatások esetében sokaknak azonnal eszébe jut a kormány által indított nemzeti konzultáció, amely az elmúlt években egyre inkább kampányeszközzé vált, mint valódi társadalmi párbeszéddé. Bár a konzultáció korábban még releváns kérdéseket tartalmazott, az utóbbi években egyre kevésbé volt kötelező erejű vagy átfogó. Az ellenzék soraiban is voltak próbálkozások: Karácsony Gergely budapesti lakógyűlést szervezett, Márki-Zay Péter pedig online konzultációval próbálkozott.

A Tisza Párt azonban ennél komolyabb célokat tűzött ki. Magyar Péter hangsúlyozta, hogy a kutatás révén nem csak a problémákat térképeznék fel, hanem azok megoldásait is, amelyek szakpolitikai alapot adnak majd a párt hosszú távú terveihez.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top