Egyéb

Ilyen időjárás lesz télen: elkészült az eddigi legpontosabb, hivatalos meteorológiai modell

A legfejlettebb modellek mindent figyelembe vettek, és kiderült, milyen időre számíthatunk most télen.


A Severe Weather Europe nevű időjárási szakblog a legfejlettebb modellekre alapozva megadta hosszútávú időjárás-előrejelzését az idei télre, amit a La Niña fázis jellemez majd. Ez különösen Amerikában és Európában fejti ki hatását.


Enyhe és száraz telet ígérnek, amit hidegbetőrések fognak megakasztani átmenetileg kemény fagyot hozva rövidebb időszakokra.

A Csendes-óceán északi része fölött kialakuló nagy nyomású rendszer az Egyesült Államok déli részén keresztül egészen Nyugat- és Közép-Európáig elér, ami északra tolja a poláris futóáramlatot, így a megszokottnál hidegebb (és kiszámíthatatlanabb jelenségekkel járó) időjárás, illetve számottevő havazás csak az USA északi részén, Kanadában, valamint Oroszországban és Skandinávia egy részén várható.


A Severe Weather Europe a sarki örvény (polar vortex) szerepét is kiemeli, ugyanis az a tél első felében szintén gyengébb lesz a szokásosnál. Ez zavarosabb időjárási mintázatokat eredményezhet, hiszen lehetővé teszi a hideg levegőnek, hogy a sarkvidéki területekről alacsonyabb szélességi körökbe áramoljon, ami Észak-Amerika és Európa több részén hidegbetöréseket okozhat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top