Politika

Iszonyúan kínos: lebukott az állami média az M1 Híradóval

Kínos botrány: Az M1 Híradó lebukása egy riportban


Az állami média újabb kellemetlen helyzetbe került, miután a keddi M1 Híradóban egy helyi operatőrüket “átlagemberként” szólaltatták meg egy riportban. A 444.hu jelentése szerint a hiba akkor vált nyilvánvalóvá, amikor kiderült, hogy a megszólaló nem más, mint a Zalaegerszegi Televízió operatőre, aki rendszeresen dolgozik az MTVA számára.



A riportban a Fidesz újabb nemzeti konzultációját és lakástámogatási programját vizsgálták, de a megszólaló Fábián Martin, aki állítólag a saját lakásprojektről beszélt, valójában az állami média szerződéses partnere. A riportban elhangzott, hogy „mindenféle segítség az jó segítség nekünk is, hiszen most a párommal most éppen egy albérletben lakunk, és szeretnénk elindítani a saját életünket most már nagybetűsen.”

A 444.hu kiderítette, hogy Fábián Martin nem egy átlagos lakáskereső, hanem a Zalaegerszegi Televízió műszaki munkatársa. A helyi tévé szerződésben áll az MTVA-val, és rendszeresen készít anyagokat az M1, M2 Petőfi TV, DUNA TV, M4 Sport és M5 kulturális csatornák számára.

Ez nem az első alkalom, hogy Fábián Martin feltűnt a híradásokban. 2022 elején hasonló szerepben mutatták be, amikor a helyi kórház oltási napjainak népszerűségét propagálták. Az eset most azonban újra rávilágít arra, hogy az állami média hogyan próbál manipulálni közvéleményt a “független” megszólalók szerepeltetésével.

Az ügy komoly kérdéseket vet fel a hitelességgel kapcsolatban, és újabb terhet ró az állami médiára, amelyet sokan amúgy is elfogultsággal vádolnak.



forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top