Politika

Durvul a kampány – Meredek dolgot állít Magyar Péterről Dömötör Csaba

Dömötör Csaba: Magyar Péter ellenzi a gabonatermelés támogatását


Dömötör Csaba, fideszes EP-képviselő szerint Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke nem támogatná a magyar gazdák gabonatermelését, sőt, elvenné az erre irányuló uniós támogatásokat. A politikus ezt Facebook-videójában fejtette ki, ahol arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyar Péter egy korábbi bejegyzésében a jelenlegi gabonatermelés helyett az organikus mezőgazdaság támogatását szorgalmazta.

Magyar Péter, aki az uniós agrártámogatások átalakítását célozta meg, azt állította, hogy Magyarországon és az egész EU-ban az organikus gazdálkodásra kellene helyezni a hangsúlyt. Dömötör szerint ez az álláspont komoly veszélyt jelent a magyar gazdák számára, akik évente mintegy 160 ezer gazda számára több mint félezer milliárd forintnyi területalapú támogatást kapnak.

Dömötör azt is hozzátette, hogy az Európai Bizottság környezetében már léteznek tervek a jelenlegi támogatási rendszer átalakítására. Magyar Péter ezekhez a törekvésekhez csatlakozott, ami a képviselő szerint nem a gabonatermelők érdekeit szolgálja, hanem éppen az organikus mezőgazdaság előtérbe helyezését célozza.


A vita egyértelműen az uniós agrártámogatások jövőjére fókuszál, amely Dömötör szerint komoly hatással lehet a magyar gazdák megélhetésére. Magyar Péter viszont az agrárium fenntarthatóbb jövője mellett érvel, szemben a jelenlegi termelési rendszerekkel.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top