Politika

Megszólalt Magyar Péter testvére, tisztázta a körülötte lévő találgatásokat

Magyar Márton: „Nem adtunk okot arra, hogy »letiszatévézzenek« minket”


Magyar Márton, a Kontroll Média Szolgáltató Kft. alapítója, bátyja, Magyar Péter politikai karrierje miatt került a figyelem középpontjába, azonban az új médiacégével való ambíciói teljesen függetlenek testvérétől. A Magyar Hangnak adott interjúban Márton tisztázta a függetlenség kérdését és arról is beszélt, hogy milyen tervei vannak újonnan alapított vállalkozásával.

„2008-ban kezdtem gyakornokként az újságírói pályafutásomat. A bátyám 2024 februárjáig csak a közélettel hardcore szinten foglalkozók körében volt úgy ahogy ismert. Nem értem hát, hogy miért nekem kell magyarázkodnom, ha a média területén kezdek valamibe” – mondta.



Független média vagy pártpropaganda?

Márton az interjúban hangsúlyozta, hogy a Kontroll Média nem fog semmilyen pártpolitikai kötődést tükrözni. „Nem én leszek az, aki pártmédiát összerak a Tisza Pártnak” – szögezte le, utalva arra, hogy az új vállalkozása független műhelyként kíván működni. Ennek ellenére a „letiszatévézés” megbélyegzése továbbra is jelen van, melyet azzal próbál megcáfolni, hogy korábban sem volt része a politikai gépezetnek, és sosem folyt bele testvére ügyeibe.

Bátyja szerepe és a kritikák kérdése

Márton azt is világossá tette, hogy a Kontroll Média műsoraiban nem lesz tabu Magyar Péter kritizálása. „Természetesen lehet majd őt is kritizálni, ez nem kérdés” – nyilatkozta. Annak ellenére, hogy a közvélemény sokszor összeköti őket, Márton egyértelműen kifejezte, hogy testvéri támogatáson kívül nem volt semmilyen mélyebb kapcsolata bátyja politikai szereplésével. „Az egyetlen »bűnöm«, hogy testvérként segítettem, amiben tudtam” – tette hozzá.



Nehéz indulás, támogatásokból épülő vállalkozás

A médiacég alapításának hátteréről szólva Márton elárulta, hogy nem kis vállalkozásba kezdett. „Négyszáz emberrel ültem le, mielőtt belevágtam a médiacég alapításába” – mondta, de hozzátette, hogy a cég anyagi háttere is nagyrészt támogatásokra épül. A nyomtató, az iroda bútorai, és még a babaváró hitel is mind részét képezte az induló tőkének.

Varga Judit és Vogel Evelin interjúi



Márton beszélt arról is, hogy nem látta Varga Judit interjúját, mert nem volt rá kíváncsi. Ezzel szemben Vogel Evelin interjúját megnézte, mivel annak készítője egykori kollégája volt. Bár nem ismeri személyesen jól Vogel Evelint, elmondta, hogy az interjú alapján kialakult véleményét nem változtatta meg.

Az interjú során Márton határozottan kiállt amellett, hogy bár testvéri szálak kötik Magyar Péterhez, a Kontroll Média saját független útját járja, és nem kíván pártpolitikai eszközként működni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top