Politika

Félmilliárd forintot nyúlt le egy budapesti kórház HR-ese a férjével és a társaival, egy jachtot is lefoglaltak

Félmilliárd forintot nyúlt le egy budapesti kórház HR-ese: jachtot is lefoglaltak



Két budapesti egészségügyi intézményt érintő, félmilliárd forintot meghaladó kárértékű csalássorozat ügyében több mint ötven gyanúsítottat hallgattak ki a budapesti gazdaságvédelmi nyomozók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a nyomozás során egy jachtot is lefoglaltak.

A botrány 2022 májusában kezdődött, amikor az egyik budapesti kórház főigazgatója feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás során kiderült, hogy az intézmény egyik vezető beosztású humánpolitikai munkatársa egy év alatt húsz olyan személyt rögzített munkavállalóként, akik sohasem dolgoztak a kórházban. Az utalások révén 11 hónap alatt több mint 246 millió forint bért és egyéb juttatást utaltak a fiktív alkalmazottak valódi bankszámláira.

A BRFK gazdaságvédelmi nyomozói tovább nyomoztak, és felfedezték, hogy az 50 éves nő egy másik egészségügyi intézményben is hasonló tevékenységet folytatott. Ott 51 nem létező dolgozó után közel 332 millió forintot utalt át a kórház 2016 és 2021 között. Az ügylet során hamis szerződéseket és egyéb iratokat készítettek, hogy igazolják a fiktív alkalmazottak létezését.



A nyomozás során kiderült, hogy a fiktív alkalmazottak bankszámláinak nyitását a HR-es nő férje és egy másik férfi intézte strómanokon keresztül. A számlatulajdonosok tisztában voltak azzal, hogy bűncselekményben vesznek részt, ezért anyagi ellenszolgáltatásban részesültek. Összesen 49 embert hallgattak ki pénzmosás bűntett megalapozott gyanújával.

A BRFK közleménye szerint a négy szervezőt bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével gyanúsították meg. A HR-es nő férjét pénzmosással, míg őt magát pénzmosással és hamis magánokirat felhasználásával vádolják. A rendőrök a hamis iratok mellett lefoglaltak két autót, négymillió forintot és a jachtot is.

Jelenleg valamennyi gyanúsított szabadlábon védekezik, és a rendőrség már lezárta a nyomozást, így az ügy az ügyészségen van. A társadalom számára ez a eset újabb figyelmeztetés arra, hogy a közszolgáltatások területén is jelen lehetnek súlyos visszaélések, amelyek megakadályozására sürgető intézkedések szükségesek.



nyitókép illusztráció forrás google

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top