Politika

Újabb árverést indít Magyar Péter – szegény családok karácsonyát támogatja

Magyar Péter megvásárolta az őt és Orbán Viktort ábrázoló különleges festményeket: jótékonysági célra ajánlja fel a műveket


Magyar Péter, a TISZA Párt elnöke nemrégiben bejelentette, hogy megvásárolta a róla és Orbán Viktor miniszterelnökről készült festményeket. A műveket a neves kortárs művész, drMáriás alkotta, és az ArtMarket kiállításon mutatták be. Magyar tervei szerint a festményeket decemberben jótékonysági árverésre bocsátja, hogy a bevételt rászoruló családok karácsonyának szebbé tételére fordítsa.

Az ArtMarket kiállítás és a festmények


Az ArtMarket kiállítás egyik fénypontját jelentette drMáriás két festménye, amelyek Orbán Viktor és Magyar Péter aranyszínű ábrázolásait mutatják be, modern, pop art stílusban, mely ihletését Andy Warhol művészetéből meríti. A festmények nemcsak a politikai vezetők portréit jelenítik meg, hanem kulturális és társadalmi szimbolikájukon keresztül mélyebb üzeneteket közvetítenek a nézők felé.

Magyar Péter a közösségi oldalán is megosztotta örömét a festmények megszerzése kapcsán, amelyeket „Arany Orbán Viktor és Arany Magyar Péter felszabadít Warhol műtermében” címmel illetett. A két műalkotás egyedi karakterét az aranyszín használata adja, amely hatalmat, hírnevet és időtlenséget sugall.

Jótékonysági célok


A festmények megvásárlása önmagában is figyelemfelkeltő lépés volt, de Magyar Péter közleményében hangsúlyozta, hogy nem tartja meg őket magának. A műalkotások jótékonysági célt fognak szolgálni: decemberben licitre bocsátják őket, és a befolyt összeget szegény sorsú családok karácsonyi támogatására fordítják. A kezdeményezés célja, hogy segítsen azoknak, akik számára a karácsonyi időszak anyagilag nehézségeket jelent.

„Mindkét képet megvásároltam (lefoglaltam) az ArtMarket kiállításon, és decemberben karácsonyi jótékonysági licitre bocsátom. A bevételből szegény sorsú családok karácsonyát támogatjuk” – írta posztjában Magyar Péter, amely gyorsan népszerűvé vált a közösségi médiában.



A művészet és a társadalmi felelősségvállalás találkozása

Magyar Péter lépése rámutat arra, hogy a művészet és a társadalmi felelősségvállalás kéz a kézben járhat. A festmények megvásárlása és jótékonysági célra ajánlása nemcsak a kultúra és a politika metszéspontját hangsúlyozza, hanem egyúttal a társadalom leginkább rászoruló tagjainak megsegítésére is irányítja a figyelmet. Ez a gesztus szép példája annak, hogyan lehet a művészet erejét jó célok szolgálatába állítani.



A decemberi árverés részleteit hamarosan nyilvánosságra hozzák, de már most nagy érdeklődés övezi a kezdeményezést.




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top