Politika

Megszólalt Borkai Orbánról, a háttéremberekről, a Fideszről és Magyar Péterről

Borkai Zsolt: “Nem Orbánnal van a baj, hanem a körülötte lévő emberekkel”


Borkai Zsolt, Győr korábbi polgármestere újra reflektorfénybe került. Borkai neve nem ismeretlen a magyar politikai palettán, botrányaival és politikai pályafutásának hullámvölgyeivel a közelmúltban is címlapokra került. A Telexnek adott interjújában többek között a Fidesz belső mechanizmusairól és személyes tapasztalatairól is beszélt.



Borkai elismerte korábbi hibáját, amely jelentősen megtépázta hírnevét. Szarkasztikusan megjegyezte: „Hölgyekkel nem megyek többet hajóra, csak a feleségemmel fogok hajókázni.” Ezzel a 2019-es sz*ex*botrányára utalt, amely döntően befolyásolta akkori politikai karrierjét. Szerinte az ellenzék, konkrétan a Demokratikus Koalíció (DK), keményen kihasználta a botrányt. Ugyanakkor kiemelte, hogy a Fidesz néhány tagja is szerepet játszott a megbuktatásában, bár ezt nem tudja bizonyítani.

„Nem Orbánnal van a probléma, hanem a környezettel”

Borkai nem rejtette véka alá véleményét a párt jelenlegi állapotáról sem. Kijelentette, hogy nem Orbán Viktor személyével van problémája, hanem a körülötte lévő emberekkel, akik „alantas módszerekkel bárkit lejáratnak”. Ezzel arra utalt, hogy a Fideszen belüli belharcok és hátba támadások súlyosan roncsolják a párt működését és egységét. Borkai úgy érzi, naivan azt hitte, hogy a Fidesz egy csapatként működik, ahol a hűség és lojalitás elsődleges. Ez azonban nem így történt, és ezzel szembesülni számára csalódás volt.



Fideszes reakciók és a politikai magány

A korábbi polgármester beszámolt arról is, hogy egyetlen párttaggal, Kósa Lajossal tartotta a kapcsolatot, aki azonban később eltűnt. Dézsi Csaba András, a jelenlegi polgármester sem maradt tétlen, és Borkai szerint embereket küldött rá, hogy megfélemlítsék. Állítólag egy médiabálon egy illető azt mondta neki, hogy hamarosan módosítják a törvényt, hogy az olyan polgármesterek, akik egyszer már lemondtak, ne indulhassanak újra.

A Magyar Péter-jelenség

Az interjú során Borkai Zsolt kitért a Magyar Péter-jelenségre is. Bár óvatos volt a véleményével, hangsúlyozta, hogy a Fidesz nem kezelheti lekezelően a Magyar által szervezett tüntetéseket. Véleménye szerint a pártnak komolyabban kellene venni ezt a mozgalmat, hiszen láthatóan széles tömegeket képes megmozgatni. „A régi mantrák már nem működnek, hiába próbálkoznak vele” – tette hozzá, ezzel utalva arra, hogy a pártnak új stratégiát kellene alkalmaznia a jelenlegi politikai kihívásokra.



A jövő és a győriek

Borkai Zsolt világossá tette, hogy nem kíván az országos politikában részt venni, kizárólag Győr érdekében szeretne dolgozni. Szerinte a város lakói nem azt nézik, hogy mi történik az országos politikai színtéren, hanem azt, hogy ki képes a legjobban képviselni az érdekeiket helyi szinten. Mindenesetre az, hogy a Fidesz egyik egykori meghatározó alakja most szembefordul a párttal, új fejezetet nyithat a győri politikai életben, és kérdéses, hogyan fogadja majd ezt a város közössége.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top