Politika

Megdöbbentő részletek: Több ezer malac tűnt el a fideszes képviselő sertéstelepéről

Több ezer malac tűnt el egy fideszes képviselő telepéről – a kár meghaladja a 243 millió forintot


Egy nagyszabású állatlopási ügy borzolta fel a kedélyeket, amely Horváth István, fideszes országgyűlési képviselő sertéstelepét érintette. Az ellopott malacok száma jelentősen meghaladja az eredetileg bejelentett adatokat, és a kár több száz millió forintra rúg.

Az eredeti bejelentés: 230 malac, 10 milliós kár


Horváth István még idén áprilisban tett bejelentést a rendőrségen, miszerint 230 malacot loptak el a bátyai telepéről, amellyel nagyjából 10 millió forintos kárt okoztak neki. Azonban a politikus a közelmúltban újabb információkat hozott nyilvánosságra, melyek szerint az állatlopások már 2022-ben kezdődtek, és nem csupán néhány száz állatról, hanem több ezer sertésről van szó. A kár összességében meghaladja a 243 millió forintot.

Az ellopott malacok nyomára bukkantak?

Az ellopott malacok egy részét állítólag egy hajósi állattenyésztőnél, Gilián Zoltánnál találták meg. A rendőrség lefoglalta az állatokat, de Gilián tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy a hatóságok nem vizsgálták meg alaposan, honnan származnak a sertések. Gilián ügyvédje, dr. Szepesházi Péter szerint a nyomozás már hónapok óta folyik, de a jogi eljárások késlekednek, és a rendőrség bizonyos alapvető intézkedéseket elmulasztott.



Újabb részletek és Horváth bejelentése

A Blikk beszámolója szerint Horváth októberben nyújtott be újabb bejelentést, amelyben már arról számolt be, hogy az ellopott állatok száma elérheti az ötezret. Az okozott kár pedig sokkal nagyobb, mint amit korábban feltételeztek.

Gilián ügyvédje szerint Horváth legújabb, kézzel írt beadványa még nem került teljesen nyilvánosságra, de a tolvajok összesen 243 millió forint értékű állatot vittek el a telepről. Az ügyben továbbra is folyik a nyomozás, és egyre nagyobb méreteket ölt a botrány.

Vádak és jogi aggályok



Gilián Zoltán állítása szerint a rendőrök több hibát is elkövettek a lefoglalás során. A gazda szerint nyolc anyakocát vitt el a rendőrség anélkül, hogy vérvizsgálatot végeztek volna, és a fülszámaikat sem jegyezték fel. A gazda továbbá arról is beszámolt, hogy a harminc lefoglalt malac közül egy elpusztult még az elszállítás előtt, és a hatóságok egy meg nem jelölt állatot választottak helyette.

Az eset egyre több kérdést vet fel mind a hatóságok intézkedéseinek jogszerűségét, mind az állatlopások valódi mértékét illetően. Az elkövetkező hónapokban várhatóan további fejlemények derülnek majd ki az ügyben.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top