Politika

Róna üzenete Orbánéknak: Gyerünk urak, most lehetne cselekedni, nem csak papolni a nemzeti összetartozásról

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja Facebook-oldalán reagált a készülő szlovák magyarellenes nyelvtörvényre.


Róna Sándor posztját változtatás nélkül közöljük:

“Az Orbánnal jó barátságot ápoló Robert Fico által vezetett szlovák kormány a magyar kisebbség ellen irányuló nyelvtörvényt akar elfogadni, ami ellen a szlovák ellenzék már tiltakozik, de Orbánék némán hallgatnak.
Elképesztő, hogy mennyire kétszínű a magyar kormány a határon túli magyarok védelmében! Szlovákia új nyelvtörvénye egyértelműen a felvidéki magyarság jogainak csorbítását célozza, de Orbán Viktorék most csendben maradnak, amikor valóban tettekre lenne szükség. Bezzeg, ha politikai hasznot szimatolnak, harsányan védik a kisebbségeket, de itt látványosan elmarad a „nemzeti érdek” hangoztatása. A magyar kormány magyarkodása üres retorika marad, ha a valós problémák mellett nem áll ki következetesen!
Gyerünk urak, most lehetne cselekedni, és nem csak papolni a nemzeti összetartozásról, és közös érdekeinkről!”


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top